Dağ Ne Kadar Yüce Olsa Yol Üstünden Aşar Kompozisyon

Dağ ne kadar yüce olsa da yol üstünden aşar atasözü ile ilgili kompozisyon örneği yazınız. Kısaca başlık koyunuz.

Hayatta ne kadar büyük sorunlar karşımıza çıksa da hepsinin bir yolu yordamı vardır. Hiçbir yol yalnızca düzlükten ibaret değildir. Engeller, sıkıntılar hep olacaktır. Önemli olan onları çözüme kavuşturacak yolu bulmaktır.

İnsan hayatında karşımıza çıkan her engel aşılmaz bir dağ gibi görünebilir. Bu durumda ne olursa olsun umutsuzluğa kapılmamak gerekir. İçinden çıkılması çok güç görünen sorunların da mutlaka bir çözüm yolu vardır. Dolayısıyla atacağımız adımları bilmek, düşünerek hareket etmek ve mantıklı kararlar almak zorundayız. İşi yöntemine uygun çözmeyi öğrenirsek sorunları da aşabiliriz.

Bildiğiniz gibi dağlar çok yüksektir. Dağlar yüksekte olsa da, onların üzerinden de bir yol aşar. Yani bu söz aslında mecaz anlamlı olarak bizlere öğüt veren bir sözdür. Burada asıl anlatılmak istenen, hayatta karşılaştığımız zorlukların da bir şekilde aşılabileceğidir. Her zorluğun, her sıkıntının da bir çaresi vardır diye düşünerek hareket etmeliyiz. Çünkü işin aslı böyledir. Karamsarlığa kapılıp pes edersek zaten yolun başındayken kaybetmişiz demektir. O yüzden işin usulünü iyi bilmek gerekiyor.

Sonuç olarak önümüze aşılmaz dağ olarak nitelendirebileceğimiz çok büyük engeller çıkacak. Ama hiçbir engel aşılmaz değil. Her engelin bir şekilde aşılmasını sağlayan yollar vardır. Önemli olan o yolları bulabilmektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski