Damlaya Damlaya Göl Olur Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda damlaya damlaya göl olur atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Küçücük damlalar birleştikçe koskoca gölleri oluşturduğu gibi bizler de ufak miktarlarda para ayırırsak bir zaman sonra bakarız ki yüklü bir paraya dönüşmüş. Bu durumu kumbara örneğiyle açıklamak çok yerinde olacaktır. Kumbaranın içine elime geçen 10 kuruş, 50 kuruş, 1 TL gibi azıcık diye gördüğümüz paraları attığımızda aradan belli bir zaman geçince kumbaranın içini açarız. Bir bakarız ki büyük bir para birikmiş. Demek ki damlaların gölü meydana getirmesi gibi küçük birikimler de büyük paraları oluşturur.

İlerleyen yıllarda zamanında yaptığımız küçük birikimlerin bir göl gibi büyüdüğünü göreceğiz. Belki çok para lazım olacak. O zaman birikimimizin faydasını göreceğiz. Yağmurları ve yağmur sonrası gelen sel baskınlarını bu konuya örnek verebiliriz. Mesela yağmur yağarken damla damla yağmaktadır. Yağmurdaki su kütleleri damlalar halinde toprak üstünde birikiyor ve kocaman selleri meydana getiriyor değil mi? Yağmur sularının birikmesiyle oluşan sellerin ne kadar büyük olduğunu, önüne gelen her şeyi yıkıp geçtiğini hepiniz de bilirsiniz. İşte insan hayatında da göze az gelen, azımsadığımız şeyleri birbirine ekleyince ortaya çok büyük bir şey çıkar. Dolayısıyla küçük şeyler sandığımız kadar önemsiz ve basit değildir. Onları üst üste koyduğumuzda ne anlam geldiğini anlayabiliriz.

Kısacası küçük damlalar birleşip kocaman bir su birikimi olduğunda aslında bize hayat deri veriyor. Gerek para gerekse başka bir ürün biriktirmek geleceğimiz adına iyi bir iş yapmaktır. Damla gibi görünen bu küçük birikimler sayesinde ileride ev veya araba alabiliyoruz. Onları almak için elimizde geçmişten gelen birikimlerimiz oluyor çünkü. Sonuç olarak büyük harcamalar gerektiren işlerimizi halletmek için küçük şeyleri biriktirip çok büyük varlıklar haline dönüştürmeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski