Ormanın önemini anlatan bir afiş hazırlayınız.

Bu bölümde afiş yapmak için fikir alacağınız metnin sorusu: “Sonraki Derse Hazırlık” aşamasında sizden istenilen araştırma sonucunda incelediğiniz afişlerden yola çıkarak ormanın önemini anlatan bir afiş de siz hazırlayınız.

Sevgili öğrenciler, bu yazıda sizlere ormanın önemi ile ilgili birkaç tane afiş örneğinden bahsedeceğim. İlk olarak defterimiz veya kâğıdımızın ortasına küçük bir orman resmi çizelim. Sonra bu ormanın her tarafına doğru düzgün bir şekilde oklar çizelim. Bu oklar güneş ışığı şeklinde olursa çok güzel olur. Ayrıca okları kısa çizelim. Daha sonra her okun bitiş kısmına ormanın önemini anlatan kısa cümleler yazalım.

Örnek olarak “orman hayat demektir, orman varsa temiz hava vardır, sağlıklı yaşam için ormanlarımızı koruyalım, ormanlar yağış oranını artırır, orman bütün canlıların evidir, ormansız bir yaşam düşünülemez, orman oksijenimizdir, orman yoksa hayat yoktur, ormanın önemini anlatmaya kelimeler yetmez, orman bütün canlıların evidir” gibi cümleler yazabilirsiniz.

Bir başka afiş örneği tarif edeyim. Yine kâğıdımıza bir ağaç çizelim. Bu ağacın dallarına ormanla ilgili aklımızda çağrışan kelimeler yazalım. Örneğin “ temiz çevre, sağlıklı hayat, oksijen, huzur, yaşam kaynağı, en güzel evimiz, geleceğimiz, milli servet, ormana sahip çıkalım, can damarımız” gibi kelime veya kısa cümleler yazabiliriz. Bundan sonra afişimizi istediğimiz renklerle boyayalım. Bu şekilde ortaya çok güzel bir afiş çıkacaktır.

Başka bir afiş yapmak isterseniz de şöyle tarif edeyim. Bir a4 kâğıdına güzel bir orman resmi yapalım. Gökyüzü çizerek birkaç adet de bulut yapalım. Resmimizi boyadıktan sonra, kâğıdın en üst bölümüne Atatürk’ün “Ormansız yurt, vatan değildir.” sözünü yazalım. Değerli öğrenciler size üç tane afiş örneği anlattım. İster bunlardan beğendiğiniz bir afişi yapabilirsiniz, isterseniz bu örneklerden yola çıkarak kendi afişinizi tasarlayabilirsiniz.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski