Yol Yürümekle Borç Ödemekle Tükenir Kompozisyon

Yol yürümekle borç ödemekle tükenir atasözünün anlamı ile ilgili kompozisyon yazınız.

İnsanoğlu borçsuz yaşayamıyor. Her an birbirimize muhtaç durumda kalabiliyoruz. Bazen üzerimizde yeterli paramız olmuyor. Hatta öyle zamanlar oluyor ki yüklü miktarda para gerekiyor. O zaman birilerinden borç alma yoluna gidiyoruz. Ancak burada dikkat etmek gereken bir şey var ki, o da borcumuzu kısa süre içinde ödemeye çalışmaktır. Yani elimizde imkan oldukça borcumuzu ödemek hem borçtan kurtulmamızı, hem de karşı taraftaki insanın bize güven duymasını sağlar.

Nasıl ki gideceğimiz uzak bir yere yürüyerek ulaşıyorsak, borcumuzu bitirmek için de ödemek zorundayız. Hiç aldırış etmediğimiz takdirde borcumuz da kapanmaz. Bazı insanlar borçlu durumda olmalarına rağmen o kadar rahat olabiliyor ki, onlara şaşırmamak elde değil.  Borcun iyisi vermek, derdin iyisi ölmek diye bir atasözümüz var. Mutlaka duymuşsunuzdur. Orada da belirtildiği gibi borcumuzu çok uzatmadan ödemek gerekiyor. Yol yürümekle borç da ödemekle tükenir, bunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Ayrıca bu sözle anlatılmak istene bir başka anlam daha var. O da, bir işin sürekli yapılması sonucunda başarıya ulaşırız. Biz yolda yürümeye devam ettikçe yolun sonuna ulaşırız. Borçların bitmesi de bu şekildedir. Borcumuzu anacak ödeye ödeye bitirebiliriz. Sonuç olarak bir şeyin olmasını istiyorsak, onun üzerinde devamlılık esastır. Örneğin borçluysak, borcumuzun bitmesi için onu ödemek zorundayız. Bir yola baş koymuşsak, o yolda yürümeye devam ettikçe yolun sonunu getirebiliriz. Başarmak istediğimiz bir konu varsa, o konuyla ilgili sürekli bir şekilde çalışarak başarıyı elde edebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski