Kalp Kırmak ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğinizde kalp kırmak ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca fikir edinmiş olacaksınız.

Kalp kırmak, çok kötü bir şeydir. Kimsenin kalbini kırmamak gerekir. Ancak bazı zamanlarda çok sinirlenebiliyor ve kalp kırıyoruz. Kalp kırmak çok kolay ve anlık olan bir şeydir, oysa gönül kazanmak öyle kolay değildir. Bu yüzden sakin olmaya çalışmalı, öfke anında öfkemizin yatışmasını beklemeliyiz. Bu dünya kimseye kalmaz düşüncesiyle hareket ederek birlik ve beraberlik içinde, sevgi içinde yaşamaya önem vermeliyiz.

Kalp kırmanın hiç kimseye bir faydası olmaz. Aksine kalp kırdığımız zaman bu işin sonunda büyük pişmanlık yaşarız. Karşı tarafın gönlünü alsak bile izi kalır. Yaralar hemen kapanmıyor çünkü. Bundan dolayı davranışlarımıza, sözlerimize çok dikkat etmek gerekiyor. Sözlerimiz veya davranışlarımız karşımızdaki kişiyi incitiyor mu, onun kalbinin kırılmasına yol açıyor mu diye düşünmeliyiz. Hani dal rüzgârı affetmiştir, ama kırılmıştır bir kere diye bir söz vardır. Tam da orada belirtildiği gibi kalbin kırdığımız kişinin gönlünü sonradan alabiliriz, ama onu incitmişliğimiz onun içinde derin bir yara açar. Çivi çıkar izi kalır hesabı kırılan kalpte de iz kalır. Dolayısıyla ne yaparsak yapalım kalp kırmaktan kaçınmalıyız.

Ben insanlarla iyi geçinilmesi taraftarıyım. Niye birimize bu dünyayı dar edelim değil mi? Gelip geçici dünyada kalp kırarak elimize ne geçecek? Böyle düşünerek davranışlarımıza son derece dikkat etmeliyiz. Zaten dinimiz de kalp kırmanın çok kötü olduğunu öğütlemektedir. Kalp kırmak kabeyi yıkmak gibidir diye bir söz duymuştum. Gerçekten karşımızdaki kişiyi incitmek çok büyük günahtır. Sonuç olarak kalp kırmak kolay, gönül kazanmak çok zordur. Bu yüzden insanları kırmamaya, incitmemeye özen göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski