Hasta Olmayan Sağlığın Kadrini Bilmez ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda hasta olmayan sağlığın kadrini bilmez atasözü ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

İnsan olarak sağlığın aslında bizim için ne kadar kıymetli bir şey olduğunu bir hastalığa yakalandığımızda anlarız. Normal zamanda sağlığımız yerindeyken ona pek dikkat etmediğimiz bir gerçektir. Ancak hasta olunca sağlığın kadrini biliyoruz. Kadir sözcüğü kıymet anlamındadır. Yani sağlığın kadrini dediğimizde sağlığın kıymetini şeklinde anlamalıyız. Çünkü kadir ve kıymet eş anlamlı sözcüklerdir. Demek ki bir hastalık bize musallat olduğunda çektiğimiz ağrı, sızı sancılar bize sağlığın kıymetini hatırlatıyor. Vücudumuz ağrılar içinde kıvranırken sağlığın ne kadar büyük nimet olduğunu biliyoruz.

Sağlık her canlı için ciddi önem verilmesi gereken bir konudur. Zira sağlık olmadan hiçbir şey yapılamaz. Düşünün bir kere hasta olduğumuzda bütün işlerimiz aksıyor değil mi? Öğrenciysek hastalandığımızda okula gidemiyoruz, derslere katılamıyoruz, çalışan bir memur veya işçi isek işe gidemiyoruz. Hatta ağır bir hastalığa yakalandığımız zaman elden ayaktan düşüyor ve yataktan bile çıkamıyoruz. Görüldüğü gibi sağlığın kıymeti hastalıkta belli olur. Aslında sağlık olmadan hiçbir şey yapamayacağımızı anlıyoruz. Hasta olmayan sağlığın kadrini bilmez atasözünün anlamı da bir insan hasta olursa ancak o zaman sağlığın ne kadar kıymetli bir şey olduğunu anlar şeklindedir. Yani hasta olmazsak sağlık nedir, sağlık ne kadar önemlidir, sağlığın önemi nasıldır anlayamayız. Ta ki hasta olup da ağrı, sızı veya acı çekince sağlığın kıymeti belli olur. Çünkü o zaman canların ne kadar tatlı olduğu ortaya çıkar.

Sonuç olarak iyi bir hayat yaşamak, hastalıklardan uzak durmak istiyorsak, elden ayaktan düşmemek için sağlığımıza son derece dikkat etmekte fayda var diye düşünüyorum. Spor yaparak, yediğimize içtiğimize dikkat etmeli, uyku düzenine, organik gıdalarla beslenmeye, güneş ışığından yararlanmaya önem vermeliyiz ki sağlıklı olalım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski