Kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında üzerimize düşen görevlerin neler olduğunu belirten bir metin yazınız.

Aşağıya, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasında üzerimize düşen görevlerin neler olduğunu belirten bir metin yazınız.

Kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Biz de bunun önemini bilmeli ve bu konuda elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Örneğin kültürel değerlerimiz derken tarihi eserler, el sanatlarımız, türkülerimiz, gelenek ve göreneklerimiz aklımıza gelmektedir. Bunların dışında destanlarımız, her şeyden önce ana dilimiz kültürel değerlerimizi oluşturan unsurlardır.

Dilimize önem verirsek destanlarımızı, tarihimizi iyi bilirsek bunları gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarabiliriz. Bunları yaşatmalıyız ki gelecek nesillere aktarabilelim. Herkes bunun bilincinde olmalıdır. Ben bir öğrenci olarak kültürel değerlerimizin yaşatılmasını her zaman savunuyorum. Aynı zamanda okullarda verilen müfredatta kültürel değerlerin yoğun işlenmesi gerekir.

En öncelikli yapmamız gereken şey; dilimizi doğru, etkili ve güzel kullanmaktır. Mesela çarşı pazarda yabancı kelimeler kullanılarak mağaza ve dükkân isimleri koymuşlar. Bunlar kültürümüzü yozlaştıran, dilimize zarar veren yaklaşımlardır. Her şeyden önce buna dikkat etmeli ve Türkçe kelime kullanımına özen göstermeliyiz. Okullarda, kültür merkezlerinde kültürel değerlerimizi tanıtan konferanslar yapmalıyız, halkı bu konuda aydınlatmalıyız.

Kültürel değerimizin bir başka temel kaynağı da tarihtir. Tarihini bilmeyen biri bu değerleri gelecek nesillere de etkili olarak aktaramaz. O yüzden tarihimizde ne olup bitmiş bilmeliyiz, tarihimizi okumalıyız. İyi bir tarih bilinciyle yetişen biri kültürel değerlerin yaşatılması konusunda daha özenli ve dikkatli olur.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski