Bilgili Olduğumuz Oranda Özgür Oluruz Özdeyişi ile İlgili Kompozisyon

“Bilgili olduğumuz oranda özgür oluruz özdeyişi ile ilgili kompozisyon” konusuna kısaca yer vereceğiz.

Bilgili olmak bir insanın en büyük avantajıdır. Bunun için de araştırmacı bir ruha sahip olmak ve okumak ön plana çıkmaktadır. Herkes haliyle özgür olmaya ister değil mi? İşte özgürlüğün temel kaynağı da bilgili olmaktır aslında. İnsan araştırma yaparak bilgiye ulaşıyor ve okudukça kendini her anlama geliştiriyor. Ayrıca gezmek, yeni yerler keşfetmek, merak duygusunu öğrenme ve bilim amaçlı kullanmak da bilgiye ulaşmayı kolaylaştıran etkenlerdir.

Bilmek insana yakışan en güzel özelliktir diyebiliriz. Çünkü bilmek, özgürlüğe adım atmak emektir. Bilim insanları merak ettiği konular hakkında çeşitli araştırmalar yapmıştır. Bu araştırmalar sırasında yılmamışlar, sonunda başarılı bir şekilde bilgi edinmenin yollarını öğrenmişler. Onlar aslında özgürlüğü yakalamışlar, bilgili olmanın önemini kavramışlardır. Dolayısıyla bilgi özgürlüğe açılan kapıdır.

Sonuç olarak bilime çok önem vermemiz gerekiyor. Bildiğiniz gibi bilimle uğraşmak insanın düşünmesine katkı sağlıyor. Bu da özgür olmanın kapısını aralıyor. Kısacası bilgili olduğumuz oranda özgür oluruz. Yoksa bilgisizlik cahillik anlamına gelir ki bu da insanı uçuruma götüren, özgürlükten alıkoyan bir şeydir. Cehaleti yenmek de okumak, ilimle meşgul olmak, eğitim görmekle mümkün olur. Yani gerçek anlamda özgür olmak istiyorsak; öğrenme hevesini yitirmemeliyiz, bilgili ve kültürlü olmaya özen göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski