Yardıma ihtiyacı olan insanlar için neler yapabileceğiniz hakkında bir konuşma yapınız.

Yardıma ihtiyacı olan insanlar için neler yapabileceğiniz hakkında bir konuşma yapınız. Konuşmanızda, kurallara uygun hareket etmeyi unutmayınız.

Sevgili arkadaşlar, bildiğiniz gibi kültürümüzde yardımlaşma ve paylaşmanın önemi çok büyüktür. Ülkemiz de mazlum milletlere karşı her zaman yardımseverliğiyle ön plana çıkmaktadır. Böyle güzel bir ülkemiz olduğu için çok seviniyorum. Biz de yardıma muhtaç olana insanlar için elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum.

Örneğin kullanmadığımız battaniye, giymediğimiz elbise gibi eşyalarımızı onlara gönderebiliriz. Onları yurdumuzda misafir etmek çok önemli bir insanlık görevidir. Bu açıdan baktığımızda ülkemizin yardıma ihtiyacı olan bütün insanlara kucak açması ile ilgili olarak ne kadar yardımsever bir millet olduğumuzu söyleyebiliriz. Biz de bireysel olarak para toplayarak, kıyafet, ayakkabı, yorgan, battaniye gibi eşyalarımızdan kullanmadıklarımızı onlara verebiliriz. Elimizden hiçbir şey gelmiyorsa ilgili kurumlara mektup yazabiliriz veya onlar için dua edebiliriz.

Elimde sihirli bir değnek olsa dünyadaki bütün savaşlara son verirdim. Herkesin barış ve huzur içinde kendi ülkesinde yaşamasını sağlardım.  Her aile reisinin iş bulmasına, çalışmasına yardımcı olurdum. Çocukların iyi bir eğitim almasını, ülkelerine ve ailelerine hayırlı bir insan olmalarını sağlardım. İnsanların işiz ve evsiz kalmalarını önlerdim. Ayrıca insanların kalbine yardımlaşma ve paylaşma duygularını yerleştirirdim. Böylece bütün insanlar dayanışma içine yaşardı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski