Çevrenizdeki yeşil alanların ve ağaçların korunması için neler yapıyorsunuz?

Çevrenizdeki yeşil alanların ve ağaçların korunması için neler yapıyorsunuz? Kısaca açıklayınız.

Çevremdeki yeşil alanların korunması için öncelikle çöpleri çöp kutularına atmaya çalışıyorum. Bu sayede yakınımdaki kişilere örnek olduğumu düşünüyorum. Ben henüz öğrenci olduğum için ilk olarak buna dikkat etmem gerektiğini biliyorum. Çimlere basılmaması konusunda sınıf arkadaşlarımızla öğretmenimiz rehberliğinde afişler hazırladık. Bunları yeşil alanlara astık. Böylece oradan geçen insanlar yeşil alanların korunmasına dikkat etsinler istedik.

Piknik alanları da yeşil alanlara yapılıyor bildiğiniz gibi. Oralara da çöpleri yere atmamaları konusunda bilgilendirici yazılar hazırladık. Ayrıca okulumuzda yeşil alanların ve ağaçların korunmasına dikkat çekmek için bu konu ile ilgili resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenledik. Böylelikle bütün öğrenciler çevre temizliği ve ormanların önemi konusunda bilinçlenmiş oldu. Sınıfça hep birlikte TEMA vakfını ziyarete gittik. Bu ziyarette bahar geldiğinde fidan dikmek istediğimizi yetkililere bildirdik. İlkbaharda okulumuz öğrencileriyle doğaya fidan dikeceğiz. Bu da yeşil aşanların artması anlamına geliyor.

Sonuç olarak ben küçük bir öğrenci olarak, etrafımdaki herkese yeşil alanların ve ağaçların hayatımız ve sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum. Büyüklerimle, arkadaşlarımla bu konu üzerinde konuşuyoruz. Komşularımıza, tanıdığım insanlara elimden geldiğince yeşil alanların öneminden bahsediyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski