Doğa konulu bir kompozisyon yazınız.

Aşağıya “doğa” konulu bir kompozisyon yazınız. Yazınızda giriş, gelişme, sonuç bölümlerine dikkat ediniz. Yazınızı zenginleştirmek için atasözleri, deyimler ve özdeyişlerden yararlanınız.

Giriş: Doğa; insan, hayvan, bitkilerin içinde yaşadığı, koskocaman bir yerdir. Doğanın bir diğer adı tabiattır. Doğanın temiz olması her şey için yararlı olacaktır. Doğada şayan canlıların sağlıklı bir hayat sürmesi için, bildiğiniz gibi doğanın temiz olması gerekiyor.

Gelişme: Doğa, bütün canlılara barınma imkânı sağlayan Cömertliğiyle bildiğimiz tabiatın ta kendisidir. Doğaya sahip çıkmak bundan dolayı büyük bir önem taşıyor. Herkes doğanın temiz tutulması konusunda bilinçli davranırsa, bütün canlılara iyilik yapmış olacaktır. Bunun tam tersi olursa, yani çevre kirletilirse, doğanın yok olması anlamına gelir ki bu da hiç istenen bir şey değildir. Son zamanlarda haberlerde görüyoruz. Dünyanın birçok yerinde orman yangınları çıkıyor. Bu yangınlar günlerce sürüyor ve söndürülemiyor. Bu süreçte bir sürü hektarlık alan yok oluyor, o bölgede yaşaya hayvanlar hayatını kaybediyor. Bunun dışında göllere, nehirlere balık ölümleri haberlerine de rastlıyoruz. Demek ki biz insanlar doğaya zarar veriyoruz. Buradan böyle bir çıkarımda bulunuyorum. Çünkü doğayı en çok insanlar kirletiyor, tahrip ediyor. Bunun sonucunda çeşitli olumsuzluklar yaşanıyor.

Sonuç: Siz siz olun ne olursa olsun doğayı kirletmeyin diyorum. Doğa kirlenirse, hayatımız da kirli olur, sağlığımız tehlikede olur. Hayvanlar ve bitkiler yok olur. Doğada var olan her şeyin bir anlamı, görevi var. Birinden biri yok olursa doğal denge bozulur. Sonuç olarak hepimiz de doğaya sahip çıkmalıyız, çevreyi temiz tutma konusuna önem vermeliyiz. Kısa bir şekilde söylersek, doğa tüm canlıların hayat kaynağıdır.

1 Yorumlar

  1. Çok teşekkürler ödevim de büyük yardımcı oldu:)

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski