Sağlıklı beslenmenin önemini anlatan bir konuşma yapınız.

Konuşma sınavı için yararlanacağınız bu bölümdeki metnin sorusu: Sağlıklı beslenmenin önemini anlatan bir konuşma yapınız. Metinde kullanacağınız kelimeler: fast food: hazır yemek, body: beden, vücut, doping: enerji ilacı, naturel: doğal.

İstediğimizi yiyince sağlıklı olacağız diye bir şey yoktur arkadaşlar. Sağlıklı beslenmenin önemini çok iyi bilmeliyiz. Bana göre her gıdadan eşit derecede tüketmek sağlık açısından son derece önemlidir. Bu yüzden hiçbir şeyi ayırt etmemeliyiz. Beslenme düzenimizde bir denge tutturmalıyız. Hep aynı şeyleri tüketmek sağlık açısından eksik olur.

Soframıza ne geliyorsa onları gönül rahatlığıyla yemeliyiz. Çünkü her yemekte birbirinden farklı gıdalar vardır. Bir de doğal gıdalarla beslenirsek sağlıklı beslenmiş oluruz. Sağlıklı beslenmek, ruh ve beden sağlığımızı da olumlu yönde etkiler. Genetiği ile oynanmış gıdalardan, hazır yiyeceklerden, işlenmiş ürünlerden kaçınmak zorundayız. Doğal olan besinlere ağırlık vermeli ve çeşitliliği artırmalıyız.

Sevgili arkadaşlar, hazır yemekler yemek sağlığımız tehlikeye sokacaktır. Bundan dolayı hazır yemeklerden uzak durmak gerekiyor Önemli olan sağlığımız için doğal besinleri tüketmektir. Bazıları enerji artırıcı ilaç kullanarak sağlıklı olduğunu düşünüyor fakat aslında böyle bir düşünce çok yanlıştır. Enerji ilacı içip de sağlığını kaybeden nice insanla ilgili haberleri televizyonda görüyoruz. O yüzden ne olursa olsun, enerji ilaçları almamalıyız.

Bedenimizin sağlıklı bir şekilde işleyişi doğal besinlere bağlıdır diyebiliriz. Sağlam vücut için organik beslenmek, düzenli beslenmek hayati öneme sahiptir. Arkadaşlar sağlıklı beslenmenin önemini bilenler, yukarıda söylediğim konulara özellikle dikkat ediyor. Biz de sağlıklı olmak istiyorsak hazır gıdalardan uzak durmalı, doğal besinlerle beslenmeliyiz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski