İyiliğin toplum hayatındaki önemi hakkında bir konuşma yapınız.

“İyiliğin toplum hayatındaki önemi” hakkında bir konuşma yapınız. Konuşmanızı yaparken Türk ve dünya masallarından örnekler vermeyi, kelimeleri anlamlarına uygun kullanmayı unutmayınız.

Sevgili arkadaşlar, iyilik insanların hayatında yapması gereken çok önemli bir şeydir. Herkes bir an gelir, yardıma iyiliğe muhtaç olabilir. Böyle zor durumlarda iyilik yapmak gerekiyor. Hem iyilik yapınca insan mutlu da oluyor. Hem de dinimiz de iyilik yapılmasını teşvik ediyor. İnsanlar, birbirine iyilik yapınca toplumda dayanışma ruhu da artar.

Masallardaki olaylara baktığımızda hep iyiler ve kötüler arasında bir savaş olduğunu görürüz. Masalları sonunda da genellikle iyiler kazanmış olur. Bu dünya hayatında da her zaman iyiler kazançlı çıkacaktır. Bundan dolayı kötülükten uzak durmakta yarar var diyorum. Arkadaşlar yaptığımız bir iyilik olduğu zaman da karşı tarafı üzecek bir davranışta bulunmamalıyız. Yani ona iyilik ettiğimizi bastıra bastıra söylemeye gerek yok. Çünkü karşımızdaki kişi çok zor bir durumda olabilir, onu sözlerimizle rencide etmenin de bize bir faydası olmaz. Bu yüzden bana göre yaptığımız iyiliği unutmak en doğru olandır. Yani ben iyilik yaptım diye reklam kokan söz ve davranışlardan kaçınmak gerekir. Sağ elin verdiğini sol elin görmemeli diyen bir dinin mensubu olarak iyiliklerimizi gizli tutmalıyız.

Sonuç olarak iyilik toplum hayatında büyük öneme sahiptir, insanları birbirine yakınlaştırır.  Dolayısıyla topluma faydalı bir birey olmak için iyiliğe önem vermeliyiz. Sözlerimi böylece noktalarken beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

7 Yorumlar

  1. Kısaltabilirsiniz. Yani özetini çıkarırsanız kısalır.

    YanıtlaSil
  2. Bizim öğretmenimiz bir sayfadan az olmasın dedi güzel olmuş ama ben cümleleri değiştirerek yazdığım için saufayı tam doldurmadi

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski