Kimle Gezdiğinize, Kimle Arkadaşlık Ettiğinize Dikkat Edin Çünkü Kompozisyon

“Kimle gezdiğinize, kimle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin çünkü bülbül güle, karga çöplüğe götürür özdeyişi ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Hepimizin takıldığı bir arkadaş çevresi var. Ancak arkadaşlarımızı iyi tanıyor muyuz? Kimle gezdiğimiz, kimle arkadaşlık ettiğimize dikkat etmeliyiz. İyi, insanlarla arkadaşlık etmek bize büyük fayda sağlarken, kötü insanlarla arkadaş olmak da bizim için kötü sonuçlar doğurur. Dolayısıyla kötü arkadaşlardan uzak durmak en doğru olandır.

Örnek verecek olursak yalan söyleyen biri ile arkadaşlık ediyorsak zamanla biz de yalan söylemeye başlarız. Kavgacı biri ile arkadaşlığımız varsa, o kişi bizi sık sık kavga ortamlarına götürecektir. Bunun sonucunda o kişilerle arkadaşlık etmekten büyük zararlar görebiliriz. En iyisi iyi kalpli, güzel huylu insanlarla arkadaş olmaktır.

Hz. Mevlana “Kimle gezdiğinize, kimle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin. Çünkü bülbül güle, karga çöplüğe götürür.” özdeyişiyle arkadaş olacağımız kişilerin iyi veya kötü huylu biri olup olmamasına özellikle dikkat etmemizi tavsiye diyor. Olumsuz bir durulma karşılaşmamak için kötü davranışları bulunan, yanlış ve istenmeyen huylara sahip olan kişilerle iletişim kurmaktan, arkadaşlık, dostluk kurmaktan kaçınmamızı öğütlüyor.

Sonuç olarak kiminle gezdiğimize, kimle arkadaşlık ettiğimize şöyle bir bakmalıyız. Arkadaş olduğumuz insanlar iyi biri mi, kötü huylara sahip mi gibi sorulara yanıt aramalıyız. Eğer kötülerse, onlardan hiç vakit kaybetmeden uzaklaşmak yararımıza olacaktır diye düşünüyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski