Topalla Gezen Aksamak Öğrenir ile İlgili Kompozisyon

“Topalla gezen aksamak öğrenir ile ilgili kompozisyon” konusundan kısaca söz edeceğiz.

Hemen herkes birileriyle yakınlık kurar, arkadaş olur, onlarla beraber takılır, gününü geçirir. Tabi böyle olması gerekir de burada bir şeye dikkat etmek gerekiyor. Kimlerle düşüp kalktığımızın önemi son derece büyüktür. Yakınlık kurduğumuz kişiler, iyi insanlar mı, iyi huylara sahip mi gibi konular da bizim iççin önemli olmalıdır. Çünkü atasözünün ifade ettiği gibi topalla gezen aksamak öğrenir.

Kötü huyları olan biriyle arkadaşlık ediyorsak, zamanla biz de o kötü huyları edinmiş oluruz. Bu yüzden kötü davranışlara sahip olanlarla arkadaşlık etmekten kaçınmakta fayda vardır. Hayatın anlamı elbette dostlukla, arkadaşlıkla belli olur. Ancak bülbül güle karga çöplüğe götürür. Bunu da unutmamak gerekir.Topalla gezen aksamak öğrenir atasözü, arkadaşlık ilişkilerinde zarar görmemek için temkinli olmak gerektiğini, herkesle yakınlık kurulmasının doğru olmadığını, kötü huyları olanların uzak durmak gerektiğini öğütlemektedir. Yapacağımız en doğru şey, iyi huyları olan insanlarla arkadaşlık etmektir.

Sonuç olarak insan elbette arkadaşa ihtiyaç duyar. İyi anlaştığımız kişilerle arkadaşlık ederiz. Onlarla her şeyimizi paylaşırız. Lakin arkadaşımızın nasıl biri olduğuna da dikkat etmek gereklidir. Örneğin bir arkadaşımız hırsızlık yapıyorsa, böyle bir alışkanlığı varsa, biz de onunla çok zaman geçirdiğimizde, ilerleyen dönemlerde bizim de hırsızlık yapmak ihtimalimiz yüksek olur. Kısacası birlikte zaman geçirdiğimiz insanların huylarını biz de kapmış oluruz. Bundan dolayı kötü huylu kimselerden uzak durmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski