Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır Kompozisyon

Bu bölümdeki metin için istenen soru: Atatürk’ün “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.” sözünden yola çıkarak görev bilinci hakkındaki düşüncelerinizi açıklayan bir kompozisyon yazınız.

İnsanların işini, mesleğini, görevini en iyi şekilde yapması vatanını sevdiğini gösteren en açık kanıttır. Çünkü biz çalıştıkça kendi hayatımızı sürdürürken bir yandan da vatana hizmet ediyoruz. Vatanımızın olması sahip olduğumuz en büyük nimettir. Vatan sevgisinin yüreğimizdeki yeri özeldir ancak bunu uygulamada da göstermek gerekiyor. Vatan sevgisinin göstergesi ise işlerimizi görev bilinciyle, severek yapmaya bağlıdır.

İnsanların görevini güzelce yapması çok önemlidir. Burada anlatılmak istenen olay, görev bilincine sahip olmaktır. Yani sorumluluk sahibi olarak işlerinize gereken önemi vermektir. Yurdumuzda mesleği ne olursa olsun herkesin işini iyi yapıyor olması vatanımıza ne büyük katkılar sağlar değil mi? İşte vatan sevgisinin en açık kanıtı da görevimizi layıkıyla yerine getirmektir. Bir insan vatanımı seviyorum deyip de vazifesini iyi bir şekilde yapmıyorsa onun vatan sevgisi gerçek değildir. Vatan içinde yaşayan herkes görevini en iyi şekilde yapmaya alışıyorsa, o vatanın kalkınması kolay olur. Böyle bir ülke her anlamda gelişmeye açıktır. Görevini iyi yapmayanlar zaten işlerinde başarısız olur, verim sağlayamaz. Bunun için sorumluluklarımızın farkında olmalı, görev bilinci içerisinde işlerimizi özenle yapmak gerekiyor. Görevini iyi yapan biri aslında dolaylı olarak vatanına hizmete bulunuyor ve vatanını çok seviyor demektir.

Sonuç olarak görevimizi, vazifemizi en iyi şekilde yaptığımız takdirde vatanımızı çok sevdiğimizi göstermiş oluyoruz. Görevini en iyi yapan ifadesi işini, sorumluluğunu en güzel şekilde yerine getiren, görev bilinci içinde olan anlamına gelir. Bu anlamda hepimizin sorumluk bilinciyle hareket etmesi gerekir. Öğrenci öğrenciliğini, çöpçü kendi işini, bekçi bekçiliğini iyi yaparsa bunlar vatanını seven bireyler olarak ülkemize her anlamda katkı sağlamak demektir. Böylece vatanımız gelişip daha iyi yerlere gelir.

4 Yorumlar

Daha yeni Daha eski