Ulular Köprü Olsa Basıp Geçme Atasözü ile İlgili Konuşma

Ulular Köprü Olsa Basıp Geçme Atasözü ile İlgili Konuşma. “Ulular köprü olsa basıp geçme.” atasözünü sınıf ortamında tartışınız. Konu ile ilgili edindiğiniz bilgiler doğrultusunda bir konuşma yapınız.

Ulular köprü olsa basıp geçme atasözü yaşlılarımızın çok değerli olduğunu, bu yüzden onlara her zaman büyük saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Zaten dinimiz de, kültürümüz de büyüklere saygının çok önemli olduğunu belirtmektedir. Gerçekten de yaşlılarımız, büyüklerimiz bizim için çok değerlidir. Onlar hayatta bize her alanda yol gösteren kimselerdir. Yani büyüklere her fırsatta saygılı olmak önceliğimiz olmalıdır.

Ulular ifadesi büyüklerimizi kast etmektedir. Büyüklerimiz anne baba, dede ve ninelerimiz olmaktadır. Büyüklerimiz bizim her zaman iyiliğimizi ister ve bize çeşitli öğütler verirler. Onlar hayat tecrübesi olan kişilerdir. Hayata dair birçok konuda tecrübe kazanmışlardır. Bizim de yanlış bir şey yapmamızı istemedikleri için bize nasihatte bulunurlar. Bundan dolayı büyüklerimiz saygıyı sonuna kadar hak ediyor. Biz hayata dair henüz çok şey bilmiyoruz. Karşılaştığımız bazı zor durumlarda ne yapmamız gerektiğini düşünemiyoruz. Ama bizden büyük olanlar çok şey yaşamış oldukları için nerede, nasıl davranacaklarını iyi biliyorlar. Onların desteği olmasa belki de çok sıkıntı çekeriz. Yanımızda olmaları bizi desteklemeleri hayatı öğrenmek adına çok kıymetlidir.

Sonuç olarak büyüklerimiz saygı gösterilmesi gereken kimselerdir. Onlara her zaman, her yerde hürmetli olmalıyız. Onların gönlünü hoş tutmalıyız. Konuşmamı burada tamamlarken, beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım.

10 Yorumlar

  1. Hoca tamamını google den aldığımı anladı oysaki kopya çekmem iyi gidiyordu ve notumu 90 yaptı 100 aldı
    Geri tabi bende mal gibi utana sıkıla kaldım

    YanıtlaSil
  2. İyi ama hoca anlar diye biraz degistirerek ve bunun kisa halini yazicam insallah bisey olmaz

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski