Yarıyıl Tatili ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni inceleyerek yarıyıl tatili ile ilgili kompozisyon yazarken yeteri kadar fikir edinebilirsiniz.

Büyük bir heyecan içinde karnelerimizi aldık. Kimimiz çok sevindi, kimimizi üzüldü. Artık yarıyıl tatili başladı. Bu süreçte öğrenciler olarak en önemli şansımız, iyi bir dinlenme fırsatı yakalamış olmaktır. Yorucu geçen bir dönemin ardından dinlenmek ve ikinci döneme yepyeni bir heyecanla başlamak gerekiyor. Tabii bu arada, tatili nasıl verimli geçirebiliriz soruları da aklımızdan geçmiyor değil. Buna göre plan bile yapıyoruz.

Yarıyıl tatilinin öğrenciler için önemi çoktur. Çünkü uzun bir ara yoğun ders görüyor ve sınav oluyorlar. Bu nedenle yarıyıl tatili de tam iki haftalık dinlenme molası demektir. Mesela dinlenmek, ardından kitap okumak, gezmek, spora yönelmek, keyifli vakit geçirmek bana iyi gelecektir. Akrabalarımızı ziyaret etmek, arkadaşlarımızla oyun oynamak tatilde yapacağımız bazı işlerdendir. Ancak okul ile bağımızı hepten koparmamalıyız diye düşünüyorum. Üç haftalık yarıyıl tatilimizde fırsat buldukça kitap okumaya da önem vermeliyiz. Okuma yaparak anlama kabiliyetimizi canlı tutmalıyız.

Birinci dönem notlarımızı iyi bir şekilde gözden geçirmeli, eksiklerimizin neler olduğunu belirlemeliyiz. Daha önceden işlenmiş konuları genel bir tekrar yaparsak yararımıza olur. Bununla birlikte bir odaya kapanıp, bilgisayar veya telefon başında vakit öldürmekten son derece kaçınmalıyız. Yani teknolojinin bize sunduğu sosyal medyadan, akıllı telefonlardan, internetten biraz da olsa uzak durmak hepimize iyi gelecektir.

Uzmanların biz öğrenciler ile ilgili görüş ve önerilerini dikkate elmalı, dışarıya da bol bol çıkmalıyız. Örneğin imkân buldukça kısa yürüyüşler yapmalı, temiz hava almalıyız. Yeni yerler görmeli, sosyal faaliyetlere katılmalıyız. Arada müzik dinlemeye de zaman ayırmalıyız. Ben bir öğrenci olarak yarıyıl tatili ile ilgili olarak böyle düşünüyorum.

2 Yorumlar

  1. Ben böyle birşey değil ben duygularımızı ifade eden bir kompozisyon aroıyordum ama buda güzl olmuş ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski