Zorlukları Yenme İsteği ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metni incelediğiniz sırada zorlukları yenme isteği ile ilgili kompozisyon için fikir edinmiş olacaksınız.

Hepimizin hayatı aslında çeşitli zorluklarla doludur. Ne yapmak istiyorsa bir yerde mutlaka karşımıza bir zorluk çıkıyor, işler kesintiye uğruyor. Bu zorlukları yenebilmek için d etek çare istekli olmaktır. Zorlukları yenme isteği, insana tahmin bile edemeyeceği çok önemli başarılar kazandırır. Bunun için öncelikle kendimize tam anlamıyla güvenmeliyiz. Kendimize güvenerek yola çıkarsak, zorlukların üstesinden kolayca geliriz. Çünkü öz güven, azim ve kararlılık içinde adım atmanın en önemli koşuludur.

Zorluklar hayatın bir parçasıdır. Yani bu hayatta her zaman düz bir yolda yürüyeceğiz, engellerle karşılaşmayacağız diye bir şey yoktur. Mutlaka zorluklar önümüze çıkacaktır. Dünyanın doğal akışı böyledir. Önemli olan bizim zorluklar karşısında nasıl bir tavır takınacağımızdır. Bana sorarsanız zorluklar bizi olgunlaştıran, sağlıklı kararlar almayı öğreten çok değerli şeylerdir. Çünkü insan, zorluklar karşısında düşünmeyi, işin içinden nasıl çıkılacağını yaparak yaşayarak öğrenir. Bu yönüyle zorlukları yenme isteği hayatımızda büyük öneme sahiptir.

Zorlukları yendiğimiz zaman başarının ne kadar güzel bir duygu olduğunu da yakından tanımış oluruz. Bunu sağlayan da azmetmek, kararlı bir tutum göstermek, asla pes etmemektir. Zorluklar insanı pişirir. Zorluklar sayesinde hayata dair birçok şey öğrenmiş oluruz. Dolayısıyla öz güvenimizi yüksek tutup zorluklara karşı güçlü durarak onları bertaraf edeceğimize inanmalıyız.

Asıl önemli olan bizim azimli ve kararlı bir tutum içinde olmamızdır. Bu da zorlukları yenme isteğinin bir diğer ifadesidir. Sonuç olarak engelleri aşmak, azim ve kararlılığa bağlıdır diyebiliriz. Ümitsizliğe kapılmayıp kendimize inanarak zorlukların üstesinden gelmeyi öğrenmeliyiz. Böyle bir anlayışa sahip olan biri için başarı çok yakında demektir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski