Bencillik ile İlgili Bilgilendirici Metin

Bencilliğin zararlarını anlatan bu bölümdeki kompozisyon yazısını inceleyerek bencillik ile ilgili bilgilendirici metin yazarken kısaca fikir edinebilirsiniz.

Bencillik etmek insana büyük zararlar veren çok kötü bir tutumdur. Bu yüzden bencillikten uzak durmak gerekir diye düşünüyorum. İşte herhangi bir konuda sadece kendimizi düşünüp başkalarını görmezden gelirsek bencillik etmiş oluruz. Bunun da kimseye bir faydası olmayacağı gün gibi ortadadır.

Bencillik alışkanlığı olan biri öyle veya böyle yalnız kalacaktır. Çünkü toplumdaki kimse bencilliği kabul etmez. Ayrıca bencilce davranan kişilere, hiç kimse yaklaşmaz. Onların çevresine eşi, dostu veya arkadaşı fazla olmaz. Bu yüzden herkesi düşünerek adım atmak gerekiyor. Bencilliğin en büyük zararı insanın bir yere aidiyet hissedememesidir. Çünkü bencil birini kimse arasına almak istemez. Bu durumda o kişi gittikçe yalnızlaşır.

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diye bir atasözü duymuşsunuzdur. İşte orada bahsedilen konu aslında bencilliğin ta kendisidir. Böyle bir düşünceyle hayata bakarsak, her aman kaybeden, yalnızlaşan biri oluruz. O yüzden toplumla iç içe yaşamayı bilmeli, paylaşmaya, çevremizdekileri de düşünmeye özen göstermeliyiz.

Sonuç olarak hep bana, hep bana diye düşünmemeliyiz. Bu dünyada sadece biz yaşamıyoruz. Her şeyde kendi menfaatimizi düşünmek bencilliktir. Bu durumda çevremizdeki kişiler hakkımızda çıkarcı diye bir yakıştırmada bulunurlar. Kısaca ifade etmek gerekirse bencillik insana hiç yakışmayan bir düşünce biçimidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski