Zamanı verimli kullanmak için neler yapılabilir? Defterinize düşüncelerinizi açıklayan bir yazı yazınız.

Soru: Zamanı verimli kullanmak için neler yapılabilir? Defterinize düşüncelerinizi açıklayan bir yazı yazınız. Yazınızı yazım ve noktalama açısından inceleyip varsa yanlışlarınızı düzelterek arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Zamanı verimli kullanmak için gereksiz şeyleri hayatımızdan çıkarmalıyız diye düşünüyorum. Örneğin teknoloji çağındayız. Zamanımızı boşa harcamamıza yol açan bir sürü etken var. Bunlar, akıllı telefonla, internette oynanan oyunlar, sosyal medya gibi faktörlerdir. Biz akıllı telefona bağımlı halde yaşarsak, gerçekten zamanımızı boşa harcamış oluruz.

Telefonları yalnızca ihtiyaç halinde kullanmak gerekir. Bunun dışında oyun oynamak için, sosyal medyada gezinmek için kullanırsak, teknoloji bağımlısı olur çıkarız. Bu da derslere çalışmak yerine zaman öldürmek anlamına gelmektedir. Vakit nakittir diye bir atasözümüz var. Biz şimdi zamanımızı etkili ve verimli kullanmalıyız ki ileride pişmanlık yaşamayalım. Çünkü hepimizin de geleceğe dair hedefi var. Bu hedeflere ulaşmak için çok çalışmak elzemdir. Bunun için güzel bir plan yapmalıyız diye düşünüyorum. Öyle ki zamanı verimli kullanmak için her şeyden önce düzenli bir çalışmaya ihtiyacımız var.

Boş işlerden, gereksiz yere vakit harcamaktan kaçınmalı ve önceliğimizi çalışmaya vermeliyiz. Yoksa amaçlarımıza ulaşmak bir hayalden öteye geçmez. Böylelikle sonunda kaybeden biz oluruz. Pişman olup başımızı taşlara vururuz ancak istediğimiz zamanı geri getiremeyiz. Çünkü zaman su gibi akıp giden, hiç yerinde durmayan bir şeydir. Kısaca söylemek gerekirse iş işten geçmeden içinde bulunduğumuz zamanı iyi değerlendirmeliyiz.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski