Müziğin önemi hakkında bir konuşma hazırlayınız.

Bu bölümdeki metin müziğin önemi ile ilgili konuşma sınavı için sizlere fikir verecektir. Müziğin önemi hakkında bir konuşma hazırlayınız. Konuşmanızı hazırlarken birkaç kez prova yapınız.

Arkadaşlar, dünyada müzik denen bir şey olmasaydı, acaba insanlar ne dinlerdi, çok merak ediyorum. Öyle ki canımız sıkkın olduğunda, kafamızı dinlemek istediğimizde hemen müzik dinlemeye koyuluyoruz. Demek ki müziğin dinlendirici ve rahatlatıcı bir etkisi var. Ben de müzik dinlemeyi çok seviyorum. Ne zaman kendimi üzgün ve yalnız hissetsem müzik açıp kafamı dağıtıyorum.

Hayatta canımızı sıkan bazı şeyler olunca müzik dinleyerek rahatlıyoruz. Çünkü müziğin dinlendirici bir yönü vardır. İnsanlar bazen kafa dağıtmak, stres atmak için sevdiği müzikleri açıp dinliyor. Böylece dünyanın sıkıntılarından bir an olsun sıyrılıp uzaklara dalıyor. Müziksiz bir hayatı düşünmek bile istemiyorum. Öyle bir hayat çekilmezdi. Çünkü müzikle paslanmış gönüllerimiz açılıyor, yorgun ruhumuz dinlenip kendine geliyor.

Müzik sanat dallarından biridir. Sanatla ilgili olmak da insanı insan yapan önemli bir etkendir. İnsanlar sadece konuşmaya, okumaya değil de müziğe de ihtiyaç duymaktadır. Böyle bir ihtiyaç söz konusu olmasaydı, müzik diye bir şey olmazdı zaten. Bildiğiniz gibi müzik kendi içinde farklı türlere ayrılır. Her insan kendi ilgi alanına göre müzikler dinler. Kimi türkü dinlemekten hoşlanır, kimi şarkılardan, kimisi de pop müziklerden hoşlanır. Hangi türde olursa olsun müziğin hayatımızdaki yeri ve önemi göz ardı edilemez. Bana göre müziğe gönül vermek hayatın güzelliklerinin farkına varmak demektir.

Sonuç olarak müzik iyi ki var diyorum. Yorgunluklarımızı müzik sayesinde atıyoruz. Müzik dinleyerek kendimizi huzurlu hissediyoruz. Bütün bunlar müziğin önemini kısaca ortaya koymaktadır. Müzikle kalın diyerek konuşmamı bitiriyorum. Beni sessizce dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.

6 Yorumlar

  1. Teşekkürler çok işime yaradı.

    YanıtlaSil
  2. Mal mısın sen ya hiç mi birazcık daha kısa bir açıklama yapamadın

    YanıtlaSil
  3. Ödevimde çok işe yaradı teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim çok sağol çok güzel olmuş👍

    YanıtlaSil
  5. Birazcık daha uzun yapsan daha iyi olurdu ödev için bir dakikalık istiyorlar

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski