Ülkemize Yararlı Bir İnsan Olmak İçin Neler Yapmalıyız Konulu Kompozisyon

Ülkemize yararlı birer insan olmak için neler yapmalıyız konulu kompozisyon örneğini okuyabilirsiniz. Metne kısa ve anlamlı bir başlık koyunuz.

Ülkemiz bizim en değerli varlığımızdır. Bu noktada işlerimiz yaparken ülkemizin ilerlemesini düşünmeliyiz. Ülkemize yararlı bir insan olmak için her şeyden önce kendimiz iyi, dürüst, güvenilir, çalışkan ve ahlaklı bir insan olmalıyız. İnsan bu özelliklere sahip olursa ülkesi için de güzel işler yapar.

Yararlı bir insan olmak, mesleğine, işine sımsıkı sarılmak demektir. Yani sorumluluk almaktan kaçmamalıyız. Yerine getirmemiz gereken işleri özenerek yapmalıyız. Bu noktada görev bilincinin önemi ön plana çıkmaktadır. Herkes üzerine düşen sorumlulukları layıkıyla yerine getirdiği zaman, vatanımız da kalkınma anlamında büyük mesafe kat eder. Bunun sonucunda ülkemize yararlı bir vatandaş oluruz diye düşünüyorum. Ülkesini seven insan dolayısıyla yararlı olmaya da çalışacaktır. Böylelikle ülkesine, vatanına, milletine hizmet etmiş olacaktır.

Sonuç olarak sevgi dolu, saygılı, hoşgörü duygusu gelişmiş, çalışkanlığa önem veren sadece kendini değil ülkesini de düşünen yararlı bir insan olur. Geçmişimizi hiçbir zaman unutmadan yaşamak da önemlidir. Yani ülkemiz tarihte neler yaşamış bunları bilmeliyiz. İstiklal Marşımıza, bayrağımıza, ezanımıza daima sahip çıkmalı ve onları el üstünde tutmalıyız. Çalışmayı asla elden bırakmamalıyız. Baştan savma değil de özene bezene titizlik içinde çalıştığımızda her şey daha güzel olur. Bütün bunları yaptığımız takdirde ülkemize yararlı bir insan olmuşuz demektir.

1 Yorumlar

Daha yeni Daha eski