Taşıma Su ile Değirmen Dönmez ile İlgili Kompozisyon

Taşıma su ile değirmen dönmez atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazınıza uygun bir başlık belirleyiniz.

Bir işin yürümesi için sağlam bir para ve işi yapan kimsede de yetenek ve bilgi bulunmalıdır. Yani, insan her şekilde güçlü olmalıdır. Ancak bu şekilde olunca bir işin ilerlemesi, yürümesi sağlanmış olur. Başkalarının küçük miktarlarda yardımlarıyla bir işi gerçek anlamda sağlıklı bir şekilde yürütemezsiniz. Başkaları da bir yere kadar yardım edebilir. Önemli olan işin yürümesini sağlayacak gücün, sermayenin ve becerinin olmasıdır.

Örneğin bir uzmanı olduğunuz bir konuda bir üş yeri açacaksınız diyelim. Bunun için elinizde yüklü miktarda para olmalıdır. Ayrıca kendinize güvenmelisiniz. Yani hem o alanda bilgi birikiminiz çok iyi olmalı hem deneyim sahibi olmalısınız hem de elinizde para bulunmalıdır. Böyle olunca işinizi geliştirebilir, istediğinizi tam anlamıyla yerine getirebilirsiniz. Yoksa çevrenizdeki kişilerin yardımıyla bu iş yürümez. İşte taşıma su ile değirmen dönmez atasözünün anlatmak istediği budur.

Herkes size belli oranda yardım edebilir. Bu yardımların da bire sınırı olduğunu unutmamak gerekir. Çünkü elden gelen öğün olmaz, o da vaktinde bulunmaz. Siz, işinizi güzelce sürdürmek ve ilerletmek istiyorsanız, bu tamamen sizde bitiyor. Çalışmalı, para sahibi olmalı ve o alanda yeteneğiniz olmalıdır. Başkalarının yardımız bir noktaya kadar yeter ama daha ileriye gitmez.

Sonuç olarak değirmenin dönmesi için suyun sürekliliği önemlidir. Parça parça su taşıyarak bir değirmeni sürekli döndürmek imkansız olacağı gibi, başaklarından aldığımız borçlarla da işimizi sürekli yapamayız. Kendi elimizde işlerin yürümesi için para olmalıdır ve sürekli çalışmamız gereklidir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski