Bu dünyada küçük şeyler yoktur, bakmasını bilen göz için her şeyin bir anlamı vardır sözünü açıklayınız.

7. Sınıf Türkçe ders kitabındaki soru: “Bu dünyada küçük şeyler yoktur. Bakmasını bilen göz için her şeyin bir anlamı vardır.” sözünü açıklayınız.

Bize bazı varlıklar çok küçük ve önemsiz gibi görünebilir. Bu demek değildir ki onların bir anlamı yok. Hepsi de bir şey için mutlaka gereklidir. Yani hiçbir şey boşuna değildir. Biz bakmasını bilirsek o zaman ne işe yaradıklarını fark edebiliriz.

Dünyadaki her varlığın bir anlamı vardır. Bazen çok önemsiz gibi görünen küçük şeyler aslında görünenden çok daha büyük bir etkiye sahiptir. Hatta küçük şeylerden bile mutlu olan insanlar oluğunu düşündüğümüzde bakış açısının ne denli önemli bir etkisi olduğu ortaya çıkar. Burada anlatılmak istenen nokta iyimser bir bakış açısı geliştirmektir. Dolayısıyla önemli olan konuya hangi pencereden baktığımızdır.

İnsanlar için bakmasını bilmek çok önemli bir meziyettir. Bunun için biraz tecrübeye ihtiyacımız var. Çünkü deneyim kazanmış kişiler daha iyi düşünmektedir. Bütün varlıkların gerekli olduğuna inanır. Zaten doğrusu da budur. Her şeyin işe yara bir tarafı olduğunu bilmeliyiz.

Sonuç olarak bakmasını bilen göz için dünyadaki her küçük şeyin bir anlamı vardır. Onu anlayabilmek lazımdır. Kısaca belirtmek gerekirse, hiçbir şey boşu boşuna yaratılmamıştır. Bu düşünceyle hareket ediyorsak, doğru yoldayız demektir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski