El Elden Üstündür ile İlgili Kompozisyon

El elden üstündür atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya uygun başlık koyunuz.

Kendimizi hiçbir konuda üstün görmemek gerekir. Çünkü biz birçok konuda kendimizi üstün görürüz ancak hayatta bizden daha bilgili deneyimli, kişiler de vardır. Yani biz mesleğimizde çok başarılı olabiliriz. Ben çok iyiyim gibi bir düşünceye kapılmak yanlış olacaktır. Öyle zamanlar gelir ki bizim de işin içinden çıkamadığımız anlar olur. Bunu bilerek yaşamalıyız.

Örneğin biz okulda çok çalışkan bir öğrenci olabilir. Sınavlarda yüksek not alacağımız düşünürüz, bilgi birikimimize güveniriz. Ancak bizim de çözemediğimiz sorular olabilir. O soruları diğer arkadaşlarımız kolaylıkla çözebilir. Bu örneğe bakarak el elden üstündür atasözünün ifade ettiği anlamı buluruz. Biz kendimize güveniriz ancak hangi konuda olursa olsun bizden çok daha yetenekli insanlar vardır. Yani atalarımız el elden üstündür diye boşuna dememiş.


Sonuç olarak insanların birbirinden farklı alanlarda çok iyi olduğu bilinen bir gerçektir. Biz spor alanında yetenekli olabiliriz, bir başkası, çok zeki olur. Bir diğerinin ise eli işe yatkındır. Yani herkesin çok iyi ve başarılı olduğu bir alan vardır. Sadece kendimizi üstün görürsek büyük hataya düşeriz. Dolayısıyla bizim aklımızın ermediği konularda başkalarına uğramalıyız. Onların fikirleri belkide sorunumuzu çözecektir.

2 Yorumlar

  1. Süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü ve

    YanıtlaSil
  2. süüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü ve

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski