Müzik konulu bir hikaye yazınız.

4. Sınıf Türkçe: Defterinize “müzik” konulu bir hikâye yazınız. Kısaca hikâyenizde hayalî unsurlara yer veriniz.

Mete ilkokula yeni başlamıştı. Onun bir sorunu vardı. Kendisi küçükken bir travma geçirmiş, bunun sonucunda çok korkmuş ve kekeme olmuştu. Aslında Mete, okumayı, insanlarla konuşmayı çok seviyordu fakat kekemelikten ötürü artık çekingen bir hale bürünmüştü. Okuldaki müzik öğretmeni onun kekemeliğini fark edince, ona yardımcı olmak istedi. Çünkü müziğin konuşma konusunda olumlu etkisi olduğunu biliyordu. Bunun için Mete’ye bir flüt hediye etti. Mete bu hediye karşısında çok sevinmişti.

Müzik öğretmeni Mete’ye şarkı söyleyerek, yapacağı bir egzersiz planı hazırladı. Onu yakından takip etmeye başladı. Ayrıca bol bol aynanın karşısında sesli bir şekilde kitap okumasını önerdi. Mete konuşmasının düzeleceğine dair umutlandı. O günden sonra müzik konusuna daha çok önem vermeye başladı. Eve heyecanla gitti ve olanları annesine bir bir anlattı. Annesi, bu durum karşısında çok sevindi. Oğluna her anlamda destek olacağını ifade etti. Mete her gün okuldan eve gittiğinde biraz dinledikten sonra müzik öğretmeninin verdiği egzersizi uyguluyor ve sesli olarak kitap okuyordu. Aradan birkaç hafta geçti. Bir gün sınıf öğretmeni derste metin okutuyordu. Sıra Mete’ye geldi. Mete biraz heyecanlıydı lakin herkes gibi onun da sesli okuması gerekiyordu. Mete okumaya başladı. Bir de baktı ki düzgün bir şekilde hiç takılmadan kitap okuyor.

Müziğin ritmli olması onun kekelemeden konuşmasına, takılmamasına katkı sağlamıştı. Sınıftaki herkes onun böyle güzel okuması karşısında hayran kaldı. Öğretmeni ve arkadaşları onu tebrik etti. Bütün bunlar aslında müzik öğretmeni sayesinde gerçekleşmişti. Teneffüste müzik öğretmenine koşan Mete, onunla bu mutluluğu paylaştı. Artık kekemeliği atlatmıştı. Kendisi de okuyacak ve müzik öğretmeni olacaktı. Bu hikaye burada bitti.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski