Gözü Doymamak Deyiminin Anlamı

Gözü Doymamak Deyiminin Anlamı

Türkçe dersinde işlenen konulardan biri de deyimlerdir. Deyimler çok önemli bir yer tutar günlük hayatımızda. Biz de burada gözü doymamak deyimi hakkında açıklama yapacağız.

Elinde olanla yetinmeyerek daha çok isteyen insanlar için gözü doymamak deyimi kullanılır. Yani insan kanaatsizlik etmiş olur. Hâlbuki bu çok yanlış bir düşüncedir. Elimizde olanla yetinmesini bilmeliyiz diye düşünüyorum. Aç gözlü olmak kimseye bir yara sağlamaz. Bu dünya bize de kalmaz. Bir gün bu dünyadan çekip gideceğiz. O yüzden halimize şükretsek çok daha iyi olur diye düşünüyorum. Evet, hayat olmasını istediğimiz birçok şey var. Bunlardan bazılarına sahip oluyoruz.

Örneğin ev almak istiyoruz, evimiz oluyor, bununla yetinmeyip çok daha fazla imkanımız olsun istiyoruz. Arabamız olsun diyoruz. Araba alıyoruz, birkaç yıl kullandıktan sonra ondan vazgeçip daha iyi arabaya binmek istiyoruz. İşte bu örnekler gözü doymamak deyimin ifade ettiği anlamla aynı doğrultudadır. İnsanoğlu eline ne geçerse geçsin, onuna yetinmiyor, aç gözlülük ediyor.

Sonuç olarak sahip olduğumuz birçok şey olmasına rağmen gözü doymamazlık ediyoruz. Böyle olmamalıyız. Elde bulunan imkanlar neticesinde sahip olduklarımızla yetinmeliyiz, halimize şükretmeliyiz. Aç gözlülükle bir yere varamayız. Kısacası gözü doymamak düşüncesiyle hareket edersek hiçbir zaman mutlu olamayız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski