En Kötü Karar Kararsızlıktan İyidir Sözünü Açıklayan Bir Kompozisyon

“En kötü karar kararsızlıktan iyidir sözünü açıklayan bir kompozisyon” konusunu kısaca ele alacağız.

Kararsızlık Üzerine Düşünceler

Hayatta yaşadığımız bazı durumlarda bir kara vermek ile karşı karşıya kalıyoruz. Yani önümüze çıkan birçok seçenek oluyor ve bunlardan birini tercih etmemiz gerekiyor. Hatta gelecekte hangi mesleği yapacağımıza dair de kara alabiliyoruz. Bazı durumlarda ise tek başımıza kara vermekte zorlanıyoruz, büyüklerimize veya konu hakkında bilgisine güvendiğimiz kimselere danışıyoruz. Hangi konuda olursa olsun en önemlisi bir kara varmaktır. Kararsızlık ise insan uçuruma sürükler.

Kararsız kalmaktansa kötün de olsa bir karara vermek her zaman daha iyidir diye düşünüyorum. Çünkü kararsızlık, belirsizlik demektir. Belirsizlikte kaldığımızda da nerede, nasıl davranacağımızı düşünemeyiz. Zira tam anlamıyla boşlukta hissederiz kendimizi. Bu yüzden en doğru olan bir kara vermek ve işimizi netleştirmektir. Karar aldığımızda her şey netleşir, hangi şekilde davranacağımız iyi biliriz. Ortadaki bütün belirsizlikler kalkar. Yolumuz, hedefimiz açıkça belli olur.

Sonuç olarak en kötü karara, kararsızlıktan iyidir diyebiliriz. Kararsızlık işlerimizi yokuşa sürer, bize hiçbir fayda sağlamaz, aksine işlerimizi karma karışık hale getirir. Böyle olunca da işin içinden bir türlü çıkamayız. O yüzden vereceğimiz karar hoşumuza gitmese de rotamızı belli etmek için, sağlıklı düşünebilmek için, bir karar vermeliyiz. Kısacası kararımızı alırsak; önümüz açılmış, yolumuz aydınlanmış olur. Nereye gideceğimizi daha iyi görebiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski