İnsan Ne Kadar Az Bilirse O Kadar Çok Bildiğini Sanır Sözü ile İlgili Kompozisyon

"İnsan ne kadar az bilirse o kadar çok bildiğini sanır sözünün anlamı" konusunu kısaca ele alacağız.

Cahillik, insanın kendini bilgili sanması gibi bir şeydir. Oysa insan olarak şu hayatta öğreneceğimiz o kadar çok şey var ki, yeni bilgiler edindikçe ne kadar az bildiğimizi anlarız. Bundan dolayı okumaya, öğrenmeye, yeni bilgiler edinmeye her zaman açık olmalıyız.

Örneğin ben çevremde okumamış, bilgi birikimine sahip olmayan birçok insanın hemen her konuda söyleyecek sözü olduğuna tanıklık ediyorum. Onlar aslında çok az şey biliyorlar ancak çok bildiğini sanıyorlar. Böyle olduğu için ister anlasınlar ister anlamasınlar her konuda ağızlarını açıp bir şey söylüyorlar. Bunun adı bana göre cahillik demektir. Ayrıca öğrenmenin de yaşı yoktur. Her an her şeyi öğrenme durumuyla karşılaşabiliyoruz. Yapılabilecek en güzel şey az bildiğimizin farkında olmak, yeni bilgiler öğrenmeye daima açık olmaktır. Böyle yaparsak ne kadar az bildiğimizi, şu andaki bilgi birikimimizin ne kadar yetersiz olduğunu net bir şekilde görebiliriz.

Sonuç olarak okumaya, araştırmaya önem vermeliyiz. Okumak insanın cahilliğini alır. Yani ilimle meşgul olmak bizi cahil kalmaktan, bilgisizlikten kurtarır. Bu yüzden ilim tahsil etmek çok önemlidir. Kısacası okumak, öğrenmek insana çok şey kazandırır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski