Günümüzde insanlar hoşça vakit geçirmek için neler yapıyor? Gözlemleyiniz.

Günümüzde insanlar hoşça vakit geçirmek için neler yapıyor? Gözlemleyiniz. Gözlemlerinizi kompozisyon şeklinde kısaca yazınız.

Günümüzde insanlar genellikle bilgisayar ve akıllı telefonlardan oyun oynamayı tercih ediyor. Çünkü bu dönemde sağlık için dışarı çıkma olanağımız çok azdır. Sadece temel ihtiyaçlar için dışarı çıkıyor insanlar. Hal böyle olunca hoşça vakit geçirmek için tek çare internet kullanmak oluyor. Eskisi gibi sıcak sohbetler artık yerini sosyal medya üzerinde iletişime bıraktı. Bunun etkisiyle günümüz insanı daha çok teknolojik ürünlerle vakit geçiriyor.

Bazı insanlar da sosyal çevresiyle bir araya gelerek kafelerde sohbet etmeyi  çok özlüyor. Onlar da muhabbet ederek veya arkadaşlarıyla gezerek hoşça vakit geçirmek istiyor. Ancak bunları şimdilik ertelemek daha doğru olacaktır. Kış mevsiminde olduğumuz şu günlerde ise birçok insan hoş vakit geçirmek için kayak merkezlerine ailesiyle birlikte gidiyor. Aslında günümüz koşullarına baktığımızda hoşça vakit geçirmek için birçok imkan olduğunu söyleyebiliriz. Turistik geziler, avmler, park ve oyun alanları, kafeler, internet üzerinden oynanan oyunlar insanların hoşça vakit geçirmesini sağlamaktadır. Tabi bunun dışında balık tutmak isteyen balık tutuyor, ülkemizin turistik yerlerine gitmek isteyenler gezerek vakit geçiriyor.

Evde de genellikle televizyon izliyor insanlar. Kimileri çok sevdiği dizileri seyrediyor, kimileri futbol maçlarını takip ederek vakit geçiriyor. Bazıları için de müzik dinlemek güzle vakit geçirmeyi sağlıyor. Yani hoşça vakit geçirmek içim birçok farklı ihtimal var. İnsanlar genellikle, ilgi alanlarına göre zamanını değerlendirmektedir. Kısacası günümüz şartlarında en çok ekranlara bakarak vakit geçiriyor insanlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski