Evrendeki her varlığı sevmenin önemi hakkında defterinize bir yazı yazınız.

Bu bölümdeki metni inceleyerek 4. sınıf Türkçe için istenen evrendeki her varlığı sevmenin önemi hakkında defterinize bir yazı yazınız etkinliği için fikir edinebilirsiniz. Yazınıza konuya uygun dikkat çekici bir başlık koyunuz.

İnsanın içinde bitmek bilmez bir sevgi olmalıdır. Bu sevgi her şeye yetmelidir. Sevgimizi sadece insanlara, yakınlarımıza değil, evrendeki her varlığa göstermemiz gerekiyor. Bu anlamda evrendeki her şeye sevgiyle bakmak, yapacağımız en anlamlı işlerden biridir. Bildiğiniz gibi evrende canlı cansız bir sürü varlık vardır. Ben bunlar arasında insanlarla birlikte özellikle hayvanlar ve bitkilere de sevgi duymanın önemine dikkat çekmek istiyorum.

Bir hayvana sevgiyle yaklaştığımızda onunla arkadaşlık kurarız. Bazen hayvanın dostluğu bile hayatımıza mutluluk katar. Bunun dışında bitkiler çok önemlidir. Onları sevgiyle yetiştirmeliyiz. Bir çiçeğe sevgiyle bakmak ona iyi geldiği gibi bizi de mutlu eder. Mesela ağaç dikmeye özen göstererek orman varlığının artmasında öncü olmalıyız. Bütün bunlar sevgiyle yapılacak işlerdendir. Ağaçları, çiçekleri, kuşları, tabiatı sevmeliyiz. Çünkü evrendeki her varlık aslında bize birçok fayda sağlamaktadır.

Bana göre evrendeki her varlığı sevmek, hayata gülen gözlerle bakmak demektir. Kalbimizi hiçbir şeye kapatmamalıyız. Kalp, uçsuz bucaksız bir evren gibidir. Onun içine evrendeki her şeyin sevgisi rahatlıkla sığabilir. Bunun için ne olursa olsun kalbimizden sevgiyi eksik etmemek gerekiyor. Böyle yaparsak hem kendimiz mutlu oluruz hem de evrene, doğaya, diğer canlılara bir zararımız dokunmaz.

Sonuç olarak evrendeki her şeyi sevmek aslında hayata güzel gözle bakmak anlamına gelir. Zaten dünya gelip geçicidir. Dünyayı, her şeyi severek daha da güzelleştirebiliriz. Bunu yapmak hiç de zor değil diye düşünüyorum. Anlayacağınız sevgimizi her şeye gösterirsek evren ve onun içinde nefes alan her canlı varlığını güzelce sürdürür.

3 Yorumlar

  1. Çok güzel bir şey yazmışsın

    YanıtlaSil
  2. Çook güzel ve anlamlı bir yazi

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir yazı bazı insanlar yazısında bile kendisini anlatıyor her insanın böyle bir kişi olmasını diliyorum ve hepinizi çok seviyorum



    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski