Küçüklerimize Merhamet Etmeyen Büyüklerimize Saygı Göstermeyen Bizden Değildir Hadisinin Açıklaması

“Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.” hadisi şerifini açıklayınız.

Merhamet ve saygı hayatımızda büyük öneme sahiptir. Bu iki davranışı hayatımızdan kesinlikle eksik etmemeliyiz diye düşünüyorum. Küçüklerimizi henüz hayata dair birçok konuda bilgi sahibi olmadıkları için bazen hata yapıyorlar. Böyle bir durumda onlara merhametli davranmak en doğru olan yaklaşımdır. Büyüklerimiz de hayattaki en değerli insanlardır. Onlar da her zaman saygı gösterilmesi, gereken kişilerdir.

Bir sorunumuz olduğunda bize hemen büyüklerimiz yardım ediyor ve sorunlarımızı çözüyorlar. Ayrıca yeri geldiğinde bize sevgi ve şefkat gösteriyorlar. Açık konuşmak gerekirse biz de büyüklerimizin sevgisine, merhametine her zaman muhtacız. “Küçüklerimize merhamet etmeyen, büyüklerimize saygı göstermeyen bizden değildir.” hadisinin açıklaması küçüklere merhametli olmalıyız, büyüklerimize de hep saygı duymalıyız şeklinde yapılabilir. Hem dinimiz hem de kültürümüz açısından merhamet ve saygı duygularının yeri çok özeldir.

Sonuç olarak bizden küçük olanlara işledikleri bir kusur karşısında merhametli olmak gerekiyor. Çünkü küçükler, her şeyi düşünemiyor. Gelişimlerini tam anlamıyla tamamlayamadıkları için onların yanlış bir davranışta bulunması normaldir. Yani küçüklerimizi masumdur, davranışlarının sonucunu tam olarak düşünemezler. Onlara merhamet göstermek, büyük olarak yapmamız gereken doğru bir davranıştır. Büyüklerimiz de hürmet edilmesi gereken canlarımızdır. Onlar sayesinde hayatımızın bir anlamı olduğunu unutmayalım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski