Toplumsal kuralların ihlalini anlatan gazete haberleri derleyiniz.

Hepimiz insanız, toplumla iç içe yaşıyoruz. Bu yüzden toplum içinde nerede, nasıl davranacağımızı bilmeliyiz. Hatta bu konuda belirlenmiş toplumsal kurallar var. Bu kurallara uyduğumuzda pek sorun yaşamayız diye düşünüyorum.

Örneğin gazetelerde toplumsal kuralların ihlali ile ilgili bazı haberlere rastlıyoruz. Mesela bir gazetede sokak hayvanlarına zehirli et verildiği, bunun sonucunda köpeklerin zehirlenerek öldüğü yazıyordu.

Bir başka haber örneği ise kırmızı ışıkta geçen sürücü zincirleme trafik kazasına yol açtı şeklindeydi. Bu kazada birçok insan hayatını kaybetmiş. Bunun gibi toplumun düzeni için uymamız gereken bazı kurallar yer almaktadır. Kısacası, biz bu kurallara uyduğumuz takdirde toplumdaki yaşam sorunsuz bir şekilde devam eder. Oysa kuralları görmezden gelirsek, yasakları çiğnersek bir sürü sorun ortaya çıkar. Bu hem bize, hem de toplumdaki diğer insanlara zarar verir.

Toplumsal Kuralların İhlalini Anlatan Gazete Haberlerine Örnekler

Emniyet kemeri takmayan sürücü kazada hayatını kaybetti.
Şerit ihlali yapan bir otomobil yoldan çıkarak şarampole yuvarlandı.
Otobüsün içinde yüksek sesle müzik dinleyen bir yolcu, diğer yolcularla kavga etti.
Yolun ortasında gözünü akıllı telefondan ayırmayan genç, yürürken dalgınlıktan nehre düştü.
Engelliler için yapılan yola aracını park eden adam, çevredeki duyarlı vatandaşlarla tartıştı.
Bir sürücü arabasını park edip gitmişti. Arabada köpeğini bırakmıştı. Havanın aşırı sıcak olmasıyla köpek öleyazdı. Durumu fark eden çevredeki insanlar polise haber verdi. Böylece aracın camı kırılarak köpek kurtarıldı.

2 Yorumlar

  1. Haberler nezaman yapıldığı ve hangi haberin çıkardığı yazmı yor

    YanıtlaSil
  2. mal lar bunasıl haber ezikler

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski