8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümdeki metinden hareketle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili kompozisyon yazınız için kısaca fikir edinebilirsiniz.

Kadınlarımıza özellikle önem vermek gerekiyor. Kadınlarımız şu hayattaki en değerli yardımcımızdır. Hayatımız onlarla anlam buluyor, onlarla birlikte güzelleşiyor. Annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz olan kadınları her zaman el üstünde tutmak gerekir. Yani kadınlar ile ilgili söylenecek bir söz varsa onlar saygıyı her zaman hak ediyor. Onlar hayatı güzelleştiren,i anlamlı kılan değeri hiç eksilmeyen büyük bir öneme sahiptir.

Bildiğiniz gibi hayat müşterektir. Hayatın yükünü tek başına omuzlarımızda taşıyamayız. Bu yükü ciddi anlamda hafifleten yine kadınlarımızdır. Aslında hayatımızı düzene sokan onlardır. Bu yüzden kadınları korumalıyız. Onlara karşı sevgi dolu, merhametli davranmalıyız. Onlar bize en güzel emanettir. Hiçbir şekilde kadınlara şiddet gösterilmemelidir diyorum. Onlar bizimle olmasa her şey eksik olur, yarım kalırız. Bunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

Son yıllarda kadına şiddet olaylarının arttığını üzülerek gözlemliyoruz. Bu haberler içimizi acıtıyor. Oysa onlar baş tacımızdır, diğer yarımızdır. Onlara şiddetle değil sevgiyle yaklaşmak boynumuzun borcudur. Aynı zamanda toplumun devamı kadınlar ile sağlanır. Onlar sayesinde ocağımız tüter. Bir evin, ev olmasını sağlayan yine kadınlardır. Dolayısıyla kadınlar; saygı, sevgi, merhamet ve hoşgörüyü sonuna kadar hak ediyor.

Kadınlarımızın kıymetini sadece 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde değil bir ömür boyu bilmeliyiz. Onlara her zaman ihtiyaç duyduğumuz aşikardır. Kadınlar ki yeri geliyor yaramıza merhem oluyor, yeri geliyor acılarımızı, sevinçlerimizi paylaşıyor. Hem dinimiz de kadınlarımıza sahip çıkmamız gerektiğini, onlara şefkatli olmamız gerektiğini öğütlemiyor mu? O zaman şu kısacık dünya yolculuğumuzda bize en sadık yoldaş olan kadınlarımıza gereken değeri göstermeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski