Sokak hayvanlarının korunması hakkında bir yazı yazınız.

Bu bölümde inceleyip fikir alacağınız metnin etkinliği: Aşağıdaki yazma alanına, sokak hayvanlarının korunması hakkında bir yazı yazınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız. Başlık: Sokaktaki Canlarımız.

Sokak hayvanlarına karşı insan olarak her zaman şefkatli davranmak gerekiyor. Onların korunması anlamında bir şeyler yapabiliriz. Sokak hayvanlarının korumak için evlerimizin önüne bir kapta mama veya yemek artıkları bırakılabilir. Böylece çevremizde bulunan hayvanların açlıktan ve soğuktan ölmesini önlemiş oluruz. Sokak hayvanları maalesef ülkemizin kanayan yaralarından biridir. Bu hayvanlar da can taşıyor. Onların da çeşitli ihtiyaçları vardır. İster barınma, ister yeme içme gibi konularda onların korunması çok önemlidir.

Soğukta bir havada kediler 6, köpekler 17 saate kadar aç kalırsa donarak ölür. Kış mevsiminde özellikle soğukta kalmak her canlı için çok zordur. Bu noktada sokak hayvanlarını da düşünmek zorundayız. Bıraktığımız yiyeceklerin kardan, yağmurdan, rüzgârdan zarar görmemesi için onları büyük bir bidonun içine de koyabiliriz. Bidonun ortasından bıçak yardımıyla bir alan açabiliriz. Hayvanların içmesi için plastik bir kaba su koyabiliriz. Ayrıca suyun soğuktan donmaması için içine bir damla zeytinyağı damlatabiliriz.

Arabalarımızı çalıştırırken altında herhangi bir sokak hayvanı var mı diye bakabiliriz. Sokak hayvanlarının barınması için kartonlardan küçük bir kulübe yapabiliriz. Sokak hayvanlarını koruyabilmek için hiçbir şey yapamıyorsak en azından soğukta kalmamaları için onları apartmanın içine alabiliriz. Böylece apartmanın merdiven kısmında kalabilirler. Dışarıda kalıp üşümesinden iyidir.

Sonuç olarak sokak hayvanlarına karşı duyarsız kalamayız. Onların gidecek bir yeri yoktur. Biz insanlar bu konuda anlayışlı ve duyarlı davranmalıyız. Sokak hayvanlarına en küçük bir kötülükte bulunmayı bile aklımızın ucundan geçirmemeliyiz. Onları korumak bize düşüyor. Bu bilinçle hareket edip sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda barınması, yeme, içme ihtiyaçlarının karşılanması konusunda elimizden geleni yapmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski