Müzik Ruhun Gıdasıdır Kompozisyon

Bu bölümdeki konuşma sınavı metnini inceleyip müzik ruhun gıdasıdır ile ilgili kompozisyon yazacak kadar fikir edinebilirsiniz.

Müzik olmasa inanın birçok insan kafayı yerdi. Çünkü müziğin hayatın sıkıntıları karşısından yorgun düşmüş ruhumuzu dinlendirme gibi bir özelliği var. Müzik dinlemek çok yararlı bir eylemdir. Müziğin ruhu bir gıda gibi beslediğini söyleyebiliriz. İnsanlar bazen herkesten uzak durmak ve müzik dinlemek ister. Anlayacağınız müzik, aslında önemli bir ihtiyaçtır. Kimi kafa dinlemek için müzik dinler, kimi de sinir, stres atmak amacıyla bunu yapar.

Ne olursa olsun müziğin dünyasına bazen kendimizi bırakmakta fayda var. Çünkü müzik rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Müzik hakkında ruhun gıdasıdır sözü bu noktada anlam kazanmaktadır. Müzik olmasaydı dünya ve insanlar nasıl olurdu diye düşünüyorum da gerçekten büyük bir eksiklik olurdu. Hepimiz en zor zamanlarımızda açıyoruz sevdiğimiz bir müziği dinliyoruz. Ondan sonra kendimize geliyoruz. Müziğin faydalarını düşünürsek onun ne kadar gerekli bir uğraş veya sanat dalı olduğunu söyleyebiliriz.

Müzik ruhun gıdasıdır demişler. Bu gıda ile ruhumuzu beslemek bize çok iyi gelecektir. O yüzden müziğe önem vermek durumundayız. Çünkü müziksiz bir hayat düşünülemez. Müziğin gıdaya benzetilmesi boşuna değildir. Hayatın içinde bazen öyle durumlar yaşarız ki müzik dinlemeye çok ihtiyacımız olur. O anda açarız sevdiğimiz bir müziği, sakinleşiriz. Yani müzikle dinlendirici bir etkiye sahiptir. Ruhu bir gıda gibi beslemesi işte bundandır. Vücudumuz gerekli gıdaları alarak beslenmezse, sağlık açısından sorunlar ortaya çıkar değil mi?

İşte insanlar müziksiz bir dünyada yaşarsa, müzikten uzak kalırsa ruhsal açıdan sorunlar baş gösterir. Her şeyden önce müzik depresyonun ilacıdır desek yanlış olmaz. Bundan dolayı müzikle ilgilenmek gerekiyor. Hem ruhumuzu dinlendirmek hem de güzel anılar bırakmak için müziği hayatımızdan eksik etmemeliyiz diye düşünüyorum.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski