Çocuk Hakları ile İlgili Kompozisyon

Bu bölümü tamamladığınızda çocuk hakları ile ilgili kompozisyon konusunda kısaca bilgilenmiş olacaksınız.

Dünyadaki bütün insanlar gibi çocukların da sahip olduğu haklar vardır. Bu haklar insan olmanın gereği olarak çocuklarımızın daha iyi bir şekilde yaşaması için gereklidir. İşlk olarak her çocuğun yaşama hakkı vardır. Onların hayatlarını güzle bir şekilde sürdürmesi gerekir. Bunu dışında korunma, sağlık imkanlarından faydalanma, barınma, eğitim görme gibi çok önemli haklar da bulunmaktadır.

Çocukların okul çağında eğitim alması gerekirken çalıştırılması veya onlara şiddet uygulanması hiçbir şekilde kabul edilemez. Böylesi durumlar çocuk haklarına uyulmadığını gösterir. Çocuklarımız yarınlara donanımlı bir birey olarak hazırlamak, haklarından faydalandırmak boynumuzun borcudur. Çocuk dünyanın neresinde olursa olsun aynı ve eşit oranda haklara sahiptir. Onların haklarını elinden hiç kimse alamaz. Bu konu sadece ülkemizde değil tüm dünyada geçerlidir. Hatta çocuk haklarıyla ilgili bir sözleşme vardır. Bu sözleşmede çocukların hakkı çok yönlü bir şekilde güvence altına alınmıştır. Çocuklar her anlamda koruma altında olmalıdır. Onların ruh hali büyüklerinki gibi değildir. Onları bedensel ve psikolojik açılardan da korumalıyız. Çünkü çocukların yaşadığı herhangi olumsuz bir durum onların düşünce dünyasında derin yaralar açar. Bu konuda çok dikkatli davranmak gerekiyor.

Her çocuğa eşit şekilde davranmalı, onları merhametle, sevgiyle yetiştirmeliyiz. Çocuklarımıza değer vermeliyiz, onların da kişilik haklarına saygı göstermeliyiz. Kısaca özetlemek gerekirse insan haklarının kapsamında olan çocuk haklarına özne göstermek gerekir. Çocuklarımız, en değerli varlığımızdır. Onlara iyi bir yaşama hakkı, barınma, sağlık imkanlarından yararlanma ve eğitim hakkı sunmalıyız.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski