Tilkinin Dönüp Geleceği Yer Kürkçü Dükkanıdır Kompozisyon

“Tilkinin dönüp geleceği yer kürkçü dükkanıdır kompozisyon” konusunu kısaca açıklayan bir yazı yazacağız.

Tilki özgür, başına buyruk bir şeklide dolaşır durur değil mi Ancak sonunda kendi yuvasına döner. İşte insanlar için de durum böyledir. İnsanlar kendi başına buyruk bir şekilde bulunduğu ortamdan ayrılabilir. Uzak yerler gider. Ancak daha önceden sahip olduğu alışkanlıklardan kaçamaz. Döner dolaşır kendi öz hayatına döner. Konu ile ilgili basit bir örnek vermek istiyorum. Örneğin biz evden çıkıp kafamıza göre gezip tozuyoruz. Akşam olduğunda dönü dolaşıp tekrar evimize dönüyoruz. İşte burada anlatılmak istenen nokta tam olarak bu şekildedir.

İnsanlar bağlı olduğu çevreden tümüyle kopuk yaşayamaz. Belki orada hoşuna gitmeyen şeyler olabilir. Veya daha iyi koşullarda yaşamak istiyor olabilir. Bunun neticesinde yaşadığı ortamdan ayrılabilir. Ancak ileride gittiği yerden memleketine, kendi yaşadığı eski yere geri gelecektir. Hayat böyle tecrübeler sunar bize. Atalarımız da geçmişte bu tecrübeleri bizzat yaşamışlar ve bundan ders çıkarmışlardır. Bize de böyle bir öğütte bulunmuşlar. Bence de haklılardır. Çünkü atalarımızın söylediği yanlış bir söz görmedim şimdiye kadar.

Tilkinin dönüp geleceği yer kürkçü dükkânıdır atasözünden çıkaracağımız bir başka anlam da kişi alışkanlıklarına bağlıdır. İnsan ne karda huyunu, alışkanlıklarını, karakterini değiştirmeye çalışsa da sonunda kendi özüne dönecektir. Çünkü kişi, alışkanlıklarının esiridir. Bu alışkanlıklardan tamamıyla kopamayız. Can çıkar huy çıkmaz demişler ya, durum biraz da öyledir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski