Cennet Annelerin Ayakları Altındadır Kompozisyon

Cennet Annelerin Ayakları Altındadır ile İlgili Kompozisyon Kısaca

Cennetin yerini merak ediyorsanız annelerin ayakları altında olduğunu görebiliriz. Çünkü annelerimiz en fedakar, en değerli canlarımızdır. Onlar bizim için nice zorluklara göğüs geren kişilerdir. Bundan dolayı annelerin hakkı ödenmek diye düşünüyorum. Bir çocuk için anne dünyanın en değerli varlığıdır. Zira anneler çocukları için kendi rahatlarını düşünmezler. Onların tek amacı çocuğu daha güzel bir şekilde yaşasın, rahat etsin şeklindedir. Bebeklik yıllarında çocuğun tepeden tırnağa her ihtiyacını annesi karşılar. Üstelik bunu yaparken öf bile demez. Çünkü annelerin yüreğinde sonsuz bir merhamet ve sevgi vardır. Onların merhameti evladını kuşatır. Bu yüzden anneler evlatlarına karşı her zorluğun üstesinden gelmeye çalışırlar.

Fedakârlık kelimesi, anneleri çağrıştırıyor. Zira fedakarlıkta anneden başka hiçbir varlık ön plana çıkamaz. Anneler katlandığı sıkıntılar, gösterdiği özveriler karşısında cenneti sonuna kadar hak ediyor. Bundan dolayı dinimizde cennet anaların ayakları altındadır diye bir hadisi şerif vardır. Dolayısıyla İslam dinimiz de annelere büyük önem veriyor. Onların el üstünde tutulması, hürmet görmesi konusunda biz çocuklara öğütte bulunuyor. Genel anlamda düşünüyorum da annelerimiz olmasa bu hayat çekilmezmiş. Anne bize göre hayatın anlamı, sımsıkı tutunduğumuz bir şefkat abidesidir diyebiliriz.

Anneler evlatlarına kötü bir şey olmasın ister. Yaşadığımız herhangi bir zorlukta annemiz bize koruyuculuk yapar. Dualarını bizden eksik etmez. Kısacası anne bir iyilik meleğidir. Biz de annelerimize hayırlı bir evlat olmalıyız. Onları üzmemeliyiz. Bizden razı olacakları şekilde davranmalıyız. Saygıyı, sevgiyi, onlardan eksik etmemeliyiz. Cennetin annelerin ayakları altında olduğunun bilincinde olmalıyız. Sonuç olarak annelerimiz, bu dünyadaki en kıymetli varlığımızdır. Onlarsız bir hayat, her yönüyle eksiktir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski