Emeğe saygı duymalıyız sözünü açıklayınız.

"Emeğe saygı duymalıyız sözünü açıklayınız." sorusunu kısaca açıklayacağız.

İnsanların amaçları için çok çalışması emek olarak bilinir. Herkes bu emeğin karşılığını almak ister. Bundan dolayı alın teri döker. Çünkü emek sarf eden birinin ulaşmak istediği bir amacı vardır. Sonunda başarıyı hedefler. Bu yolda ne gerekiyorsa çalışır. Planlı bir şekilde çalışmalarına devam eder. İşte bu yüzden emeğe saygı çok önemlidir.

Emek altın gibi değerlidir desek çok doğru söylemiş oluruz. Çünkü harcanan emek bir daha geri getirilemez. İnsanlar bir şeye emek harcıyorsa ona özellikle sahip çıkarlar Zira bu doğrultuda çaba göstermişler, ter dökmüşlerdir. Emeğin değeri de istene başarıyı yakalayınca anlaşılmış olur. Emeğinin karşılığını alamayan kişi bu durum karşısında çok üzülür. Haklıdır da. Çünkü o bir şey elde etmeyi açmamış ve bu anlamda çok çalışmıştır.

Emeğe saygı duymalıyız sözünden bir amaç için gösterilen çabanın çok değerli bir şey olduğunu, buna saygı göstermek gerektiğini anlıyorum. Hangi konuda olursa olsun her yaştan bir insanın varmak, istediği bir nokta vardır. Örneğin öğrenciler sınavları kazanmak için emek harcarlar. Babalarımız ailemizi geçindirmek, para kazanmak için emek verirler. Bilim insanları buluş yapmak için çalışırlar. Yani her alanda bir emek verildiğini açıkça görebiliriz. Bu noktadan baktığımızda emeğin saygı duyulacak bir şey olduğunu rahatlıkla anlayabiliriz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski