Çevrenin Korunmasında Yasalar Etkilidir ile İlgili Münazara

"Çevrenin korunmasında yasalar etkilidir münazara" konusunu kısaca ele alacağız.

Bana göre çevre temizliğinde yasalar daha önemlidir. Çünkü yasalar belli bir yaptırım gerektirmektedir. İnsanlar yaptırımlardan korunmak için kuralları uymayı tercih ederler. Adalet denen kavram burada da önemli olarak karşımıza çıkıyor. Çevreyi kirletmenin cezasını bilen bir insan çevre temizliğinde daha çok önem veriyor. Çünkü yasalar her şeyde olduğu gibi bu noktada da devreye giriyor.

Eğer bir kişi çevre temizliğine dikkat etmezse, yani yasaları çiğnerse adalet bunun cezasını veriyor. Bu münazarada ben çevre temizliğinde kurallar(yasalar) daha önemlidir görüşünü bunun için savunuyorum. Şöyle bir düşünürsek, insanlardan bazıları çevre bilinci taşımıyor. Çevreyi temiz tutma konusunda bilinçli olarak hareket etmiyor. Sadece kurallara, yasalara uymak için çevreyi temiz tutmaya çalışıyorlar. Yani ceza yemek istemiyorlar. İşte bu örnekten de görüyoruz ki, yasalar çevre temizliğinde çevre bilincinden daha önemlidir.

Çevre temizliğine önem vermek hepimizin görevidir. Bu konuda bilinçli davranmak zorundayız. Kimi insanlar çevre bilinci ile hareket ederken, kimileri de yalar gereği çevre temizliğine dikkat ediyor. Çevre bilincine sahip olanların sayısının az olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu noktada bana göre çevrenin korunmasında, temizliğinde yasalar etkilidir. Zira yasların insanlar üzerinde caydırıcılık etki vardır. Bu yönüyle yasalar insanı etki altına almaktadır diye düşünüyorum.

Sonuç olarak hayatımızın daha düzenli ve yaşanılır olmasını sağlayan kurallar, yani yasalar çevre temizliğinde de büyük etkiye sahiptir. İnsanlar yasalara uyduğu takdirde bir sorun olmayacağının farkındadır. Bu yüzden çevre temizliğinde yasların etkisini bilerek hareket ediyorlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski