Sadakat ile İlgili Konuşma Metni

Bu kompozisyon metnini inceleyince sadakat ile ilgili konuşma metni yazacak kadar fikir edinmiş olacaksınız. Buradaki sadakat ile ilgili metin konuşma sınavı için de kullanılabilir.

Sadakat, içten bağlılık demektir. Bu bağlılık insanın içinde olan bir duygudur. Aynı zamanda sadakat duygusu kendiliğinden gelişir. Yani kimse sizi bir şeye bağlı olma konusunda zorlayamaz. Örneğin ailemize, sevdiklerimize, dostlarımıza, arkadaşımıza, vatanımıza bağlı olup olmadığımız sadakat konusuyla yakından ilgilidir.

Sadakat, en çok aile ortamında önem kazanır. Zira bir ömür birlikte olduğumuz insanlar ailemizdir. Onlarla aramızda sıkı bir bağ vardır. Bu bağın adı sadakattir. Eşlerin ve aile bireylerinin birbirine bağlı olması, güvenmesi çok değerli bir şeydir. Bu noktada güvenmek, inanmak devreye giriyor. Yani yalan dolandan uzak, açık sözlü olmak gerekiyor. Sevdiklerimize olan bağlılığımızı açıkça belli etmek gerekiyor. Genel olarak baktığımızda bir şey yapacak olursak sevdiklerimizi de düşünmek zorundayız. Onlara konuyla ilgili haber vermeliyiz. Bir karar alacak olduğumuzda ailemizin veya sevdiğimiz insanın da görüşünü almalıyız. Onları hiçbir zaman yarı yolda bırakmamalıyız. Dolayısıyla sadakatli bir insan olduğumuzda aslında değer verdiğimiz insanlara bağlılığımızı göstermiş oluyoruz.

Bütün bunlar onlara karşı sadakatli olduğumuz gösteren ipuçlarıdır. Bunun dışında bir vatandaş olarak ülkemize bağlı olmalıyız. Yani ülkemizi sevmek de bir sadakattir. Çünkü biz bu güzel vatanın evladıyız. Vatanımıza bağlı olmak da boynumuzun borcudur. Sonuç olarak sadakat hayatın her alanında var olması gereken bir duygudur. Ayrıca sadakat ile sevmenin birbiriyle yakından ilişkisi vardır. Yani insan sevdiği şeye bağlı olur. Sadece kendini düşünmez, sevdiği şeyleri de göz önüne alarak hareket eder.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski