Her Yokuşun Bir İnişi Vardır Atasözü ile İlgili Hikaye

Bu metni incelediğinizde her yokuşun bir inişi vardır atasözü ile ilgili hikaye yazacak kadar fikir sahibi olacaksınız.

Osman küçük yaşlardan beri hep okumak üzerine hayal kuruyordu. Bunun için de imkanlarının iyi olması gerekiyordu. Çok çalışmalıydı. Ancak maddi durumları kötüydü. Bütün bu zorluklara rağmen Osman, pes etmedi. Bütün bu zorlukların bir bir geçeceğine inanıyordu.  İlkokul öğretmeninin ona söylediği ve hiç unutmadığı bir söz vardı. Her yokuşun bir inişi vardır. Bu sözü aklından hiç çıkarmıyordu.

Osman'ın okuduğu yıllarda ailesi de ekonomik açıdan birçok zorlukla mücadele etti. Yani o dönemde hayatı bir yokuşa benzetiyordu. Osman bu zorlukları düşünerek okuluna önem verdi. Kimseye uğur olmadı, okuldan sonraki zamanını çalışarak, ter dökerek değerlendirdi. Bu emeğinin karşılığını alacağını biliyordu. Aradan aylar geçti sınav zamanı geldi. Sınavı çok iyi geçmişti. Artık öğretmenliğe atanmaya çok yaklaşmıştı. Osman başarının bir anahtarı varsa, bunun çalışmak olduğunu düşünürdü hep. Öyle de oldu. Ağustos ayında sınavlar açıklanınca Osman'ın aldığı puan atanmak için yeterliydi. Osman bu güzel haberi ilk olarak ailesiyle paylaştı. Ailesi çok şükür diyerek onun sevincini paylaştı. Osman yaratana çokça şükretti. Eskiden birçok zorluk yaşadığı aklına geldi. Evet, geçmişte pek çok zorluk yaşadı, sıkıntı çekti fakat artık her şey onun için bir yokuşun inişi gibi kolay hale geldi.

Her zorluk onun için bir yokuş demekti ya, artık bu yokuşun inişine başlayacaktı. Çünkü öğretmen olarak atanınca maddi durumları eskiye göre çok daha iyi olacaktı. Ailesine ekonomik yönden katkı sağlamayı çok istiyordu. Bu hayali artık gerçek oldu. Öğretmen olunca da çocuklara çalışmanın, alın terinin hayatta çok değerli olduğunu anlatacaktı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski