İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır Kompozisyon

İğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır atasözü ile ilgili kompozisyon yazınız. Yazıya kısa ve dikkat çekici bir başlık belirleyiniz.

Acı çekmenin nasıl bir şey olduğunu anlamak istiyorsak önce bunu kendimizde denemek gerekir. Örneğin iğneyi kendimize batırdığımızda bunun nasıl acı verici olduğunu kolaylıkla anlayabiliriz. Böylece diğer kişilerin acı çekmelerini daha iyi anlarız diye düşünüyorum. Başkalarına davranırken bunun sonuçlarını, o kişilerin neler yaşayabileceklerini anlamanın yolu işi önce kendimizde denemektir. Bu sayede karşı tarafın ne hissettiğini daha iyi bir şekilde anlamamız mümkündür.

Kendimizde hoşa gitmeyen bir şeyi denediğimizde bu davranışın başkaları üzerindeki etkisini anlamış oluruz. Bunun sonucunda başaklarına öyle davranmakta kaçınırız. Yani, hoşumuza gitmeyen bir şeyi kendimizde denediğimizde başkalarına da böyle davranmamak gerektiğini anlamış oluruz. Çünkü önemli olan empati yapmaktır. Empati yaparak davranışlarımızı kontrol edebilir, hangi davranışın uygun olup olmadığına karar verebiliriz.

Sonuç olarak kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyi başkalarına da yapmamalıyız. Hayatta böyle bir kural vardır. Zaten doğru olan da budur. Rahatsız edici bir şeyi başkalarına uygulamak ne derece doğrudur sorarım size. Kısaca ifade etmek gerekirse, hoşlanmadığımız bir şeyin en küçüğünü kendimizde deneyip görmeliyiz ki, başkalarına da böyle bir davranışta bulunmanın yanlış olduğunu anlayalım.  İşte iğneyi kendine çuvaldızı başkalarına batır derken bu durum anlatılmak isteniyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski