İsraf ile İlgili Kompozisyon

İsraf ile ilgili kompozisyon yazınız. Ekmek israfı, su israfı gibi konuları bu kompozisyonda ele alacağız.

İsraf etmek demek, tükettiğimiz şeylerin artıklarını atmaktır. Yani ihtiyacımız olan şeyleri gereğinden fazla kullanmak demektir. Bu sadece ekmek israfı yiyecek ve su israfı olarak algılanmamalıdır. Her şey yettiğinden fazla kullanılırsa, doğal olarak artacaktır. Artanları da kullanmayıp atarsak israf etmiş oluruz. Aynı zamanda elektriği, suyu boşuna harcamak da bir israftır. Bununla birlikte zamanı boşa geçirmek de zaman israfıdır.

Boşa kullandığımız her şey, israf etmiş oluyoruz. En çok da ekmek, yiyecek, su ve elektrik israfı yapıyoruz. Kendimize israf ile ilgili bir çekidüzen vermemiz gerekiyor. Emek israfı hele hele içimizi acıtıyor. İçe suyu ihtiyacımızı karşılayan barajlardaki doluluk oranı çok azaldı. Bu da su israfı yapmanın ne kadar kötü olduğunu yüzümüze vuruyor.

Örneğin her gün yemek yiyoruz. Ekmeğimiz fazla olunca ister istemez artıyor. Birkaç gün bekleyen ekmeği çöpe atıyoruz. Veya elimizi, yüzümüz yıkarken musluğu açık bırakıyoruz. Su, boşuna akmış oluyor. Odamızın lambasını açık bırakıyor. İşimiz bitmesine rağmen ışık boş yere yanıyor. İşte bütün bunları yaparak aslında israfa yol açıyoruz. Bu konu hakkında iyice bir düşünmeliyiz. İsrafın çok yanlış olduğunun farkında olmalıyız. Zaten dinimiz de israfın çok kötü bir şey olduğunu söylüyor. Bizim boş yere harcadığımız, çöpe attığımız, israf ettiğimiz birçok şeyi hiç bulamayan o kadar çok insan var ki.. Bunları da düşünerek hareket etmekte fayda var.

Sonuç olarak israftan kaçınmalıyız. İhtiyacımız oranında harcama yapmalıyız. Neye ihtiyaç duyuyorsak onu sadece yeteri kadar kullanmalıyız. Ancak bu şekilde israfın önüne geçmiş oluruz.

3 Yorumlar

Daha yeni Daha eski