Azıcık Aşım Kaygısız Başım Atasözü ile İlgili Kompozisyon

“Azıcık aşım, kaygısız başım.” atasözünden ne anlıyorsunuz?

İnsanlar sahip olduklarıyla yetinirse huzurlu bir şekilde yaşarlar. Yani elimizde olanlara şükredersek, fazla bir şey istemezsek dünyada daha iyi bir hayatımız olur. Ancak insanoğlu çiğ süt emmiştir. Birçok şeye kavuşmasına rağmen insanın gözü doymak bilmez. Daha fazla şeyim olsun ister. Evim olsun der ev alır. Bununla yetinmez arabam da olsun der. Araba alır, yüne gözü doymaz daha iyisini alayım der. Yani anlayacağınız her şeyim olsun, daha iyisi olsun diye düşünürsek hiçbir zaman mutlu olamayız. Çünkü mutluluğun kanaatle yakından ilişkisi vardır.

Aza kanat etmek lazımdır ki mutlu ve rahat bir yaşam sürelim. Azıcık aşım kaygısız başım atasözü de elimizdekiyle yetinmeyi bildiğimiz takdirde mutluluk ve huzur içinde yaşarız demek istiyor. Bundan gerekli dersleri çıkarmalıyız diye düşünüyorum. Her şeyden önce bizden çok daha kötü durumda olan insanlar olabilir. Halimize her zaman şükretmek ve yetinmeyi bilmek zorundayız. Böyle bir düşünce ile hareket ettiğimiz zaman mutlu da oluruz, huzur da buluruz. Açgözlülük edip de yok benim daha çok param olsun, şunum olsun, bunum olsun dersek o zaman mutlu olmayı unutalım derim. Çünkü elindekiyle yetinmeyi bilmeyen mutluluğu hak etmiyor demektir.

Sonuç olarak, etrafımızda varlık içinde yaşayan insanları görüp bir hırsa kapılmamalıyız. Kimseye muhtaç olmadan yaşıyorsak, yani kendi yağımızda kavruluyorsak bundan daha güzel bir şey yoktur. Dünyada paradan daha önemli şeyler vardır, unutmayalım.

Azıcık Aşım Kaygısız Başım ile İlgili Cümleler

Onun mutluluğunu sırrı azıcık aşım kaygısız başım düşüncesiyle hareket etmesidir.
Dedem azıcık aşım kaygısız başım diyerek hep huzur içinde yaşadı.

2 Yorumlar

Daha yeni Daha eski