Hayat Eve Sığar İle İlgili Kompozisyon

Hayat eve sığar ile ilgili kompozisyon yazınız.

İçinde bulunduğumuz dönemde evde kalmak gerekiyor. Sağlık çalışanları gece gündüz demeden çalışıyor. Buradan onlara çok teşekkür etmemiz gerekiyor. Çünkü koronavirüs hastalığı her geçen gün yayılmaya devam ediyor. Sağlık bakanımız ısrarla insanlardan uzak durmak gerektiğini, kendimizi izole etmemizin önemini, evde kalmanın doğru olduğunu söylemektedir. Biz de hayat eve sığar diyerek evde kalmayı sürdürmeliyiz. Evet, havalar ısınıyor, dışarı çıkmaya can atıyoruz ancak bu dönemde hayatı ev sığdırmak en önemli vazifemizdir.

Salgından korunmak için, hastalığın yayılmasını en aza indirmek için yapacağımız en doğru şey evde kalmaktır. Bu süreçte evde yapılabilecek birçok faaliyet var. Mesela spor egzersizlerini evde yapabilir, kitap okuyabilir, eski fotoğraflarımıza bakabiliriz. Bununla birlikte ailemizle güzel vakitler geçirebiliriz. Aynı zamanda internet üzerinden gezip görmek istediğimiz yerleri gezebiliriz. Evin içinde hareket etmek adına yürüyüş yapabilir, egzersizler yapabiliriz.

Annemize ev işlerinde yardım edebiliriz. Yemek yapmayı, evde ekmek yapılışını öğrenebiliriz. Sevdiklerimizi telefonla arayabilir, onlarla canlı sohbet gerçekleştirebiliriz. Yani illa dışarı çıkacağız diye bir şey yoktur. Gördüğünüz gibi koronavirüs (COVID-19) hastalığı sosyal mesafeye uymadığımızda, kalabalık içine akın ettiğimizde hızla yayılmaktadır. Bunun önüne geçmenin yolu, kendimizi izole etmekten ve hayatı eve sığdırmaktan geçiyor. Zira alınan önlemlere uymak son derece önemlidir.

Evimiz hepimiz için çok güvenli bir limandır. Dışarıda yapmak istediklerimizi evde de yapabiliriz diye düşünüyorum. Hayat devam ediyor. Her şeye rağmen umutlu olmak gerekiyor. Bu noktada sağlık konusuna özellikle önem vermeliyiz. Bunun içinde evde kalmalıyız. Son olarak hayat eve sığar diyerek sözlerimi noktalıyorum.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski