Karantina Günleri ile İlgili Kompozisyon

Karantina günleri ile ilgili kompozisyon yazınız.

Koronavirüs (Covid-19) salgınının gittikçe artmasıyla herkes kendini gönüllü olarak karantinaya almış durumda. Yani evde kalıp dışarı çıkmıyor kimse. Bu durumda karantina günleri yaşıyoruz evimizde. Evde ilk olarak neler yapılabilir, onlardan söz edelim. Sürekli evde kaldığımız için genellikle fazla açlık hissetmiyoruz. Yine de hep bir şeyler atıştırıyoruz. Bunun dışında kitap okumaya vakit ayırmak gerekiyor. Eskiden okumak isteyip de vakit yetersizliğinden okuyamadığımız kitaplarımız olabilir.

Evde karantinada olduğumuz için spor yapabilir, çeşitli egzersizler yapabiliriz. Sevdiğiniz müzikleri dinlemek de bu süreçte bizlere iyi gelir. Tabi bu arada uyku düzenine de dikkat etmeliyiz. Virüs salgını hızlı bir şekilde ülkemizde de arttığı için karantina bir süre daha devam edecek gibi görünüyor. Bu anlamda ailemizle güzel vakitler geçirmenin yollarını aramalıyız. Puzzle, bil bakalım, mangala gibi oyunlar oynamak yararlı olabilir. Kişisel temizliğimize, ev temizliğimize özellikle dikkat etmek de büyük önem taşıyor.

Öğrenci olarak annemize ev işlerinde yardımcı olabiliriz. Annemizle kek, poğaça, pasta falan yapabiliriz. Eba aracılığyla derslerimizi zaten takip etmemiz gerekiyor. Ayrıca öğretmenlerimizin eba üzerinden gönderdiği çalışmaları yapmak çok faydalı olacaktır. Ülkece çok zor günler geçiriyoruz. Devletimizin evde kal, evde hayat var önerisine gönüllü olarak uymak hayati önem taşıyor. Hep beraber dayanışma içinde hareket ederek koronavirüse karşı mücadele etmeliyiz. Dışarı çıkmak, kalabalık içine çıkmak virüsün daha fazla kişiye bulaşmasına yol açar. Bunu unutmayalım.

Son olarak içinde bulunduğumuz dönemde hepimiz evlerimizde gönüllü olarak karantina halindeyiz. Psikolojimizi iyi tutmak gerekiyor. Bugünler de bir gün geçecek, bu salgın bitecektir. O yüzden karamsarlığa kapılmadan biz bize yeteriz demeliyiz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski