Kütüphane ile İlgili Deneme

Kütüphane ile ilgili deneme yazımızı aşağıdan okuyabilirsiniz. Yazıya uygun bir başlık belirleyiniz.

Kütüphaneleri bilgi havuzuna benzetebiliriz. Çünkü kütüphanelerde her alanda yüzlerce kitap mevcuttur. Bu kitaplar sayesinde bilgi birikimimiz artırmış oluyoruz. Ayrıca kütüphaneler, ili yayan yerlerdir. Orada bilginin kaynağı kitaplar vardır. Bu yüzden kütüphane ile yakından ilişkili olmakta fayda var.

Günümüz dünyasında insanlar teknoloji esiri gibi davranmaktadır. Bu durum kütüphanelere olan ilgiyi de ister istemez azaltmıştır. Çünkü internet, akıllı teflon ve bilgisayarlara aracılığıyla bilgiye çok daha kısa sürede ulaşıyoruz. Bu da kütüphanelerin eskisi gibi, ilgi görmemesine yol açan bir etkendir. Ancak durum ne olursa olsun, kütüphanelerin verdiği hazzı teknolojik ürünlerden alamıyoruz.

Kitap kokusu bambaşka bir şeydir. Bunu da ancak kütüphaneden elde ederiz. Teknolojinin son hızla gelişmesine rağmen biz elimizden geldiğince kütüphanelere koşmalıyız. Onları bir kenara atamayız. Bu kitaplara vefasızlık olur diye düşünüyoruz. Kitapsız hayat, insan göre değildir. Bu yüzden okumak, öğrenmek, araştırmak için kütüphanelerin bize sunduğu imkânlardan son derece faydalanmalıyız.

Sonuç olarak pek önem verilmese de kütüphanelerin hayatımızdaki önemi çok büyüktür. Dünyadaki en değerli şey, bilgidir. Bunu da kütüphanelerden araştırarak öğrenmek daha anlamlı olacaktır. Ayrıca sadece araştırma yapmak için değil, kitap okumak için de kütüphanenin yolunu sık sık aşındırmalıyız. Cehaletin panzehiri olan kütüphaneler, bilgi ve kültür yuvasıdır. Bunu aklımızdan çıkarmayalım.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski